Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » zona din costa del sol unde detin proprietati george clooney si novak djokovic accesibila si pentru romani! cat costa aici locuintele
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar.

La cea mai recentă ediție a emisiunii imoExpert a participat și Alina Florentina, Co-CEO & Property Management Director în cadrul Prime Realty Marbella, din Spania. Cu un portofoliu de aproximativ 240 de ansambluri noi, pe toată Costa del Sol, agenția imobiliară de tip boutique a fost fondată, în 2016, în orașul Marbella, din sudul Spaniei, zona Andaluzia.

Având 80 de câmpuri de golf, 15 porturi și circa 320 de zile însorite pe an, această zonă este foarte căutată de către turiști din țări precum Marea Britanie, Suedia, Germania sau Emiratele Arabe Unite, dar nu numai. Datorită condițiilor oferite aici, în Marbella dețin proprietăți și celebrități precum George Clooney sau Novak Djokovic.

Prețuri de la 200.000 de euro pentru un apartament

Deși casele situate în prima linie a plajei pornesc de la 4.000 de euro pe metru pătrat, piața locală oferă și opțiuni mai rezonabile. Pe segmentul apartamentelor, prețurile locuințelor oferite spre vânzare de companie pornesc de la 200.000 de euro – în cazul unui complex situat la circa doi kilometri de mare. Un apartament cu vedere la mare poate fi achiziționat, însă, cu circa 350.000 de euro.

Pe segmentul vilelor, valorile de achiziție încep de la 500.000 de euro – pentru un imobil de circa 200 de metri pătrați construiți, cu vedere spre mare, cu trei-patru dormitoare, piscină și grădină. Asemenea proprietăți fac parte din complexuri rezidențiale private, moderne, cu o gamă largă de facilități. Desigur că, în cazul celor mai spectaculoase proprietăți din zonă, prețurile ajung și până la 30 de milioane de euro.

Prime Realty Marbella se ocupă atât cu vânzarea, cât și cu administrarea proprietăților din această zonă – inclusiv cu închirierea lor în scop turistic.

Unii români vor mai mult decât o casă de vacanță

Potrivit reprezentantei companiei, aceasta lucrează și cu clienți români – dintre care unii sunt interesați, în mod evident, de investiția într-o locuință de vacanță (pe care s-o poată, însă, închiria în perioada în care nu o folosesc). Alții decid, însă, chiar să se mute aici, împreună cu familia.

Pentru românii interesați de o achiziție pe Costa del Sol, dar care nu cunosc zona, reprezentanții companiei organizează călătorii așa-zis „de inspecție”. „Sunt și zone scumpe, sunt și zone moderate. În funcție de cerințele fiecărui client putem să facem un tur și le arătăm zonele și care ar fi cele mai bune”.

Potrivit acesteia, zona concurează, din punctul de vedere al potențialului turistic, cu Monaco, precizând că, la fel ca în sudul Franței, închirierea unei bărci ajunge și la 4.400 de euro pe zi (în cel mai exclusivist dintre cele 15 porturi din zonă). „Cei care sunt obișnuiți cu zona și au mai venit în vacanțe cunosc prețurile”, a arătat ea. Acesta este și motivul pentru care prețurile proprietăților imobiliare cresc într-un ritm mai alert decât în restul țării – în ultimul an a fost consemnat, spre exemplu, un avans de 8%, față de 4% în restul Spaniei.

Cheltuieli suplimentare: la tranzacționare, dar nu numai

La fel ca orice tranzacție imobiliară, achiziția unei locuințe în această zonă a Spaniei va implica anumite cheltuieli suplimentare, aici încadrându-se atât costurile aferente contractării unui credit la bancă, cât și comisionul avocatului sau cheltuielile notariale – acestea din urmă variind între 1.000 și 6.000 de euro, în funcție de valoarea imobilului achiziționat. „Aproximativ, pentru o proprietate nouă, cheltuielile ar ajunge la un maxim[um] de 13% peste prețul de vânzare” – dar ar porni de la un minimum de 8%. „Noi lucrăm direct cu promotorii, pe toată Costa del Sol, ei sunt cei care ne plătesc comisionul pentru marketingul și publicitatea pe care le-o facem; deci agenția noastră nu ia niciun comision extra, pentru niciun serviciu”, a subliniat agentia cu care colaboram.

Un potențial proprietar de locuință în această zonă mai trebuie să țină cont și de cheltuielile – lunare – implicate de administrarea proprietății (și a spațiilor comune). Valoarea acestora depinde atât în funcție de valoarea proprietății, cât și de regiunea în care aceasta se află amplasată. Astfel, pentru un apartament de 200.000 de euro în Marbella, ea ar ajunge la 200 de euro lunar, dar, în alte regiuni, poate scădea la jumătate. În mod firesc, cu cât un ansamblu oferă mai multe facilități și servicii „extra”, cu atât costurile urcă. La toate acestea se vor adăuga, desigur, și cheltuielile cu utilitățile pentru proprietatea în sine.

 

   

   Postat de  Mircea Vinteanu / Agent imobiliar - Realtor & CRS -

      

   Elite Exclusiv Imobiliare  Constanta 

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2020-09-01

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii