Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » un milionar american pariaza pe case executate silit: a cumparat deja 645 de proprietati
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Un milionar american pariază pe case executate silit: A cumpărat deja 645 de proprietăți

Milionarul american Bill McMachen, care și-a făcut averea din vânzarea de iahturi, a cumpărat joi, la licitație, toate proprietățile din districtul Macomb, Michigan, executate silit de statul american pentru neplata taxelor.

El a plătit 4,9 mil. dolari pentru 645 de proprietăți, printre care 403 locuințe, potrivit Detroit News. Tranzacția a permis autorităților districtuale din Macomb să pună la un loc casele executate nedorite de cele care ar fi putut fi valorificate mai ușor. Practic McMachen ia proprietățile nedorite de pe capul autorităților în schimbul plății taxelor datorate, în medie 7.500 de dolari pe proprietate.

„Punând la un loc proprietățile rele cu cele bune, este mai ușor să găsești pe cineva să le cumpere pe toate“, a declarat Ted Wahby, trezorierul districtului Macomb.

Dar investitorii care erau interesați să liciteze pentru unele proprietăți nu sunt mulțumiți de cum s-a derulat tranzacția. Unul dintre ei a spus că intenționa să plătească de patru ori mai mult pentru o proprietate anume decât a făcut-o McMachen. „Oamenii care cumpără cinci sau zece case nu le cumpără ca să se mute în ele. Vor să facă bani din ele și Dumnezeu să îi ajute. Aș vrea ca ei să poată face asta, dar nu e misiunea mea. Eu am de făcut un singur lucru: să colectez taxele și asta am făcut“, a menționat Wahby.

În luna iunie existau 7.057 de proprietăți scoase la licitație în districtul Macomb – majoritatea executate de bănci – adică una la fiecare 348 de case, potrivit datelor RealtyTrac.

McMachen nu este singurul investitor care a profitat de pe urma crizei executărilor silite și a cumpărat proprietăți la prețuri mici pentru a le vinde ulterior unor potențiali cumpărători sau altor investitori pentru profit.

O mână de oameni din Detroit au făcut o afacere care le-a adus 3 mil. dolari din vânzarea a 300 de case executate sau pe cale de a intra în executare, în numai opt luni.

 

Articol postat de Mircea Vinteanu

Sursa Capital

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-08-06

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii