Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » taxele de pod la trecerile peste dunare vor fi majorate
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Taxele de pod la trecerile peste Dunăre vor fi majorate

Vom plăti taxe de pod mai mari, la trecerile peste Dunăre. Taxele pe podurile de la Giurgeni - Vadul Oii și Fetești - Cernavodă vor crește cu peste 10%, în două faze. Cei care vor face drumuri mai dese sau vor achita din timp aceste taxe vor beneficia de reduceri. Propunerile sunt incluse într-un proiect de ordin al Ministrului Transporturilor și Infrastructurii.

În prima etapă, tarifele vor crește cu aproximativ 10%, urmând ca, din aprilie 2013, acestea să ajungă la nivelul maxim indexat. 

  • Pentru podul Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere, în cazul autoturismelor și vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, va crește de la 9 lei (TVA inclusă) la 10 lei (în prima etapă) și la 11 lei (în cea de-a doua) 
  • Pentru podul Fetești - Cernavodă, costul unei treceri pentru același tip de autovehicul va urca de la 11 lei (TVA inclus) la 12 lei, respectiv la 13 lei, în etapa a doua

Tarifele pentru autoturisme și autovehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20%, pentru un număr de 20 de treceri, valabile până la 31 decembrie a fiecărui an.

Taxele propuse pentru celelalte categorii de vehicule (comerciale), de transport marfă și persoane, vor beneficia de o reducere de 13%, pentru un număr de 20 de treceri valabile până la sfârșitul fiecărui an.

Autoritățile au decis ca trecerea să fie liberă o zi pe an, de „Ziua Podului”. În această zi, autoturismele și autovehiculele de transport marfă de până la 3,5 tone nu trebuie să achite nicio taxă. „Ziua Podului” va fi 23 decembrie pentru Giurgeni și 15 mai pentru Fetești. 

Noul proiect propus de Ministerul Transporturilor prevede și eliminarea tarifului prevăzut pentru motociclete, având în vedere că ponderea trecerilor prin stațiile de taxare ale acestor categorii de vehicule este foarte scăzută, de aproximativ 0,2 % din numărul total de vehicule înregistrate în baza de date.

Pentru podul peste Dunăre în sensul Giurgiu - Ruse, tarifele sunt exprimate în euro, iar Ministerul Transporturilor  a decis menținerea acestora la valorile actuale. În schimb, și în cazul acestui pod, instituția propune o zi fără plata tarifului (20 iunie) și aceleași reduceri pentru trecerile multiple și preplătite.

 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-11-17

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii