Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » sua are 40 milioane proprietati nedorite de cumparatori
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

SUA are 40 milioane proprietăți nedorite de cumpărători

Generațiile X și Y din Statele Unite ale Americii și-au modificat preferințele cu privire la stilul de viață, arată studiile de specialitate. Este în continuă creștere numărul americanilor care vor să renunțe la automobil, ceea ce face ca locuințele și loturile de teren amplasate în afara orașelor să prezinte din ce în ce mai puțin interes pentru potențialii cumpărători.

Recenta criză financiară le-a schimbat complet mentalitatea americanilor născuți după anii ’60, supranumiți și „generațiile X și Y”. Aceștia vor să reducă dramatic costurile lunare de transport – nu mai sunt dispuși să străbată distanțe mari pentru un loc de muncă, își doresc să folosească mijloacele de transport în comun și meargă mai mult pe jos, ba chiar să nu mai dețină un automobil, arată un studiu al Centrului de Cercetare Metropolitan. Drept urmare, analiștii susțin că există pericolul ca circa 40 milioane de proprietăți extra-urbane (vile și loturi de teren cu suprafețe generoase) să nu-și găsească cumpărători. Numite și „McMansions” (trad. McConace), proprietățile rămase din perioada de boom imobiliar nu mai sunt atractive în ochii clienților dispuși să investească în real estate în prezent.

„Nu e de mirare că locuințele din suburbii se devalorizează constant, deoarece cererea pentru astfel de case este mult mai mică față de cum era în trecut”, a declarat în cadrul unei conferințe din San Diego Chris Nelson, directorul Centrului de Cercetare Metropolitan.

Doar 43% dintre americani preferă locuințe mari, amplasate in zone periferice, arată studiul Metropolitan, deși înainte de criza financiară, numărul acestora era cel puțin dublu. Ceea ce înseamnă că oferta de vile și loturi cu suprafețe mari depășește cererea cu circa 40 milioane de unități disponibile. Mai mult de atât, SUA are nevoie la momentul acesta de 30 milioane apartamente sau case micuțe și 10 milioane de case unifamiliale cu suprafețe medii, reprezentând ceea ce americanii își doresc. Specialiștii preconizează că, în viitor, piața americană și ofertele imobiliare vor trece prin schimbări majore.

„Dacă suntem optimiști și considerăm că vom reuși să trecem de aceste vremuri extrem de dificile din punct de vedere economic, atunci a venit momentul să ne întrebăm cum ne vom construi țara de acum încolo, cum vom proceda atunci când producția Statelor Unite va reveni la normal”, a declarat Joe Molinaro, responsabil de programul inteligent de dezvoltare al National Association of Realtors.

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-01-16

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii