Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » seful fng si vicepresedintele brd audiati de diicot in cazul unei fraude bancare de 22 milioane euro
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Șeful FNG și vicepreședintele BRD, audiați de DIICOT în cazul unei fraude bancare de 22 milioane euro

Peste o sută de persoane sunt audiate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) într-un caz de fraudă bancară estimat la 22 mil euro. Anchetatorii au intrat în locuințele a 50 de suspecți, dar și în sediile societăților acestora aflate în București, Ilfov, Călărași și Giurgiu. Printre persoanele anchetate se află și șeful Fondului Național de Garantare și vicepreședintele BRD.

Învinuiții din dosar saunt acuzati ca ar fi obtinut, în mod ilegal, de la ministerul Economiei, Comerțului si Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanțarea unor proiecte de achiziții utilaje, prin intermediul unor societăți comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit DIICOT.

Activitatea infracțională era sprijinită de către Aurel Șaramet, nimeni altul decât directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, de Alexandru Claudiu Cercel - Duca, vicepreședinte BRD, dar și de angajați din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial București și Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziții domiciliare la locuințele învinuiților precum si la sediile unor societăți comerciale din municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Direcției.

În perioada 2010-2012, membrii grupului infracțional organizat, coordonat de liderul Daniel Ruse, au încasat o serie de beneficii financiare substanțiale în urma săvârșirii unor fraude bancare, respectiv obținerea sau încercarea de a obține un număr de 40 credite de la 16 unități bancare de pe teritoriul Romaniei, prin folosirea unor documente falsificate.

Cine este Aurel Șaramet?

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, cu o îndelungată experiență in domeniul financiar-bancar, Aurel Șaramet se află la șefia Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri din decembrie 2004.

 • Coordonator în procesul de elaborare a legislației privind privatizarea băncilor cu capitalul de stat
 • Negociator direct al primelor privatizări care vizau cele mai mari companii românești
 • Director general adjunct al Direcției Generale a Bugetului Statului din cadrul Ministerului Finanțelor
 • 1992-1993 - Director executiv al Fondului Proprietății de Stat
 • 1994-1996 - Șef al Direcției de Privatizare Societății Bancare și Asigurări, Fondul Proprietății de Stat
 • Director general al mai multor bănci comerciale, precum Bancoop, Banca Ion Țiriac, Eximbank.

Cine este Alexandru Claudiu Cercel – Duca?

Claudiu Cercel-Duca are 44 de ani și ocupă, din 2008, funcția de vicepreședinte al BRD, având rolul de a coordona și superviza activitățile de piețe valutare și monetare, valori imobiliare și asset management și custodie/depozitare titluri.

 • 1997-2001 - Director adjunct al Direcției Trezorerie
 • 2001-2007 - Director de Operațiuni de Piață
 • 2007-2008 - Director Executiv Piețe Financiare
 • Absolvent al Academiei de Studii Economice - specialitatea Cibernetică
 • Absolvent al programului de Executive MBA, organizat de Asebuss Bucuresti și Universitatea din Washington, SUA


 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Capital

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-11-01

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii