Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » romania are 20 de banci in top 100 cele mai puternice institutii financiare din sudestul europei
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

România are 20 de bănci în top 100 cele mai puternice instituții financiare din sud-estul Europei

România continuă să aibă una dintre cele mai puternice piețe bancare din sud-estul Europei, indiferent de perioada dificilă pe care sistemul o traversează. 20 dintre băncile autohtone sunt în topul celor mai mari bănci din Europa de Sud și Est. Una dintre ele s-a poziționat direct pe primul loc, iar alte șase sunt în topul primelor 30.

Apetitul romanilor pentru produse bancare în perioada premergătoare crizei imobiliare, a transformat România într-una dintre cele mai bine dezvoltate piețe din sud-estul Europei. Inerția este încă mare, așa că în topul celor mai puternice 100 de bănci din zonă, 20 sunt bănci românești. Cea mai puternică dintre ele, la fel ca și pe piața locală, este BCR. Aceasta ocupă locul 1 în clasament, pentru al doilea an consecutiv.

  • BRD ocupă locul patru
  • Banca Transilvania este pe locul 8
  • CEC Bank ocupă locul 9
  • Volksbank România ocupă locul 17
  • Alpha Bank ocupă locul 19
  • ING România, locul 24
  • Iar Bancpost România ocupă locul 27

Lista băncilor continuă cu Piraeus Bank România, pe locul 41, Banca Românească, pe locul 44, Garanti Bank România, pe locul 51, RBS Bank România, pe locul 55, Credit Europe Bank, pe locul 57, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania pe locul 65, Exim Bank România pe locul 67, Banca Comerciala Carpatica pe locul 74 și OTP Bank România, pe locul 76. New Marfin Bank România ocupă locul 91, iar New Bank of Cyprus România este pe locul 96 și încheie lista celor mai puternice bănci românești din top 100 instituții financiare din sud-estul Europei.

SEE Top 100 este întocmit de SeeNews, în parteneriat cu A.T. Kearney și Euromonitor International. Clasamentul se bazează pe un număr de peste 1.200 companii, cuprinzând cele mai mari societăți de asigurare, bănci și instituții non-financiare din Europa de Sud-Est.

 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-10-23

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii