Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » primariile pot solicita bani pentru infiintarea sau modernizarea sistemelor centralizate de incalzire
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Primăriile pot solicita bani pentru înființarea sau modernizarea sistemelor centralizate de încălzire

Primarii unităților administrativ – teritoriale (UAT) care intenționează să reabiliteze, să înființeze sau să modernizeze sistemele de alimentare centralizată cu energie termică ale localităților au la dispoziție 340 de milioane de lei.

sursa foto: https:/www.arenaconstruct.ro/peste-140-mil-euro-pentru-sistemele-centralizate-de-incalzire/Pentru a beneficia de acești bani, reprezentanții UAT-urilor trebuie să trimită la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) solicitări de finanțare pentru proiectele respective, până la data de 31 martie 2020.

”UAT-urile care dețin în proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termică beneficiază de cofinanțare nerambursabilă a proiectelor de investiții în limita a 70 milioane lei credite bugetare și 270 milioane lei credite de angajament - sume alocate Programului Termoficare  și aprobate pentru anul 2020”, a precizat ministrul lucrărilor publice, Ion Ștefan.

Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat, prin MLPDA, de la Fondul pentru Mediu, în limita a 400 milioane lei și din bugetul local al UAT-urilor. Cota de cofinanțare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile, iar contribuția de la bugetul local este de cel puțin 15%.

Pentru asigurarea condițiilor optime de funcționare a serviciului de alimentare cu energie termică a populației, la nivelul MLPDA se derulează Programul Termoficare, aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților, care este implementat în perioada 2019 - 2027 și prin care vor fi finanțate atât proiecte noi, cât și proiecte aflate deja în derulare.

 

   

   Postat de  Mircea Vinteanu / Agent imobiliar - Realtor & CRS -

      

Elite Exclusiv Imobiliare  Constanta 

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2020-02-22

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii