Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » primaria capitalei plateste chirie de 7 400 de euro pe zi dar reabilitarea sediului de la cismigiu e departe de finalizare
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Primăria Capitalei plătește chirie de 7.400 de euro pe zi, dar reabilitarea sediului de la Cișmigiu e departe de finalizare

Sediul istoric al Primăriei Capitalei, o construcție de peste 100 de ani, situată vizavi de parcul Cișmigiu, a intrat de doi ani și jumătate într-un proces de consolidare ce costă circa 16 mil. euro. Finalizarea procesului este programată pentru jumătatea anului viitor, dar cu opt luni înainte de "deadline" imaginea șantierului lasă impresia că nici acest proiect nu va scăpa de obișnuitele amânări ale proiectelor publice din București.

Pasajul Basarab trebuia finalizat inițial în 2009. Termenele au început să se rostogolească și s-a ajuns ca proiectul să fie dat în folosință în iunie 2011, la o distanță de doi ani. În decembrie 2011 Pasajul Pipera era dat ca "gata", dar finalizarea a avut loc la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, când ar fi trebuit dată în folosință parcarea de la Universitate, care nu este gata nici la începutul lui noiembrie.

Cu alte cuvinte, în București nu este nicio mirare ca marile proiecte publice să întârzie. Bine măcar că se fac. Despre sediul Primăriei însă, la doi ani și jumătate de la mutarea "cu chirie" în zona Gro­ză­vești, pe malul Dâmboviței, senzația este că municipalitatea va mai sta o bună perioadă în clădirea nouă, modernă, în care plătește circa 7.400 de euro pentru fiecare zi de ședere. La jumătatea lunii octombrie, pe șantierul Primăriei București de pe bulevardul Regina Elisabeta, circa 75 de muncitori de la firma Rotary Construcții lucrează la montarea unor structuri metalice cu bare de grosimea unui antebraț în temelie, așa-numite "măsuțe" care oferă rezistența necesară în cazul unui seism puternic. Clădirea emblematică a Capitalei, construită între anii 1906 și 1910, are ziduri groase de circa un metru. Cu toate acestea, s-a considerat că un cutremur similar celui din 1977 ar șifona puternic imobilul și a fost început un proces de renovare.

Simplificat mult, proiectul ales pentru întărirea structurii prevede următoarele etape de bază: firma constructoare trebuie să sape în jurul clădirii pentru a dezgoli temelia, apoi să decupeze cu o lamă uriașă bucăți din zidurile groase pe care le înlocuiește cu "măsuțele" ultrarezistente, apoi se îmbracă structura rezultată în beton. Lucrările se află în cel de-al treila an, dar finalizarea lor pare departe, având în vedere că în prezent se lucrează doar la jumătate din clădire. Firma care a câștigat contractul de execuție, Rotary Construcții, a început lucrările la sediul vechi în urmă cu mai bine de doi ani, proces întrerupt temporar însă la jumătatea anului 2011 din cauza schimbării firmei proiectante.

La jumătatea lunii octombrie, două dintre cele trei laturi ale clădirii în formă de "U" erau în lucru, pentru că în cea de-a treia - sediul prefecturii București - funcționarii încă își desfă­șoa­ră activitatea. În aceste condiții, cea de-a treia latură a clădirii va intra în lucru abia după ce func­ționarii prefecturii se vor muta, un proces extre­m de anevoios, după cum reiese din afirmațiile purtătoarei de cuvânt a instituției, Ivonne Ghiță. "Ne vom muta într-un sediu temporar de­ținut de RA-APPS, cel mai probabil în Casa Presei Libere. Acest sediu va fi temporar, până ce ne vom putea muta în sediul temporar pus la dispoziție de Primăria Capitalei". Ghiță a precizat că sediul temporar pus la dispoziție de primărie, situat în strada General Berthelot, la nr. 90, "este amenajat în prezent", însă nu a precizat o dată exactă când va începe procesul de mutare. "Cât se poate de repede", a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii.

Termenul oficial stabilit pentru finalizarea lucră­rilor de consolidare a Primăriei este de 31 iulie 2013, însă calendarul plăților efectuate până acum indică realizarea a mai puțin de jumătate din proiect.


Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Ziatul Financiar

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-11-07

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii