Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » peste 400 000 de clienti ai bancilor pentru locuinte vor primi 42 55 mil lei
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Peste 400.000 de clienți ai băncilor pentru locuințe vor primi 42,55 mil. lei

Ciobanu, BCR BpL: Alocarea sumei de 42,55 milioane lei pentru plata Primei de Stat va finaliza procesul de acordare a Primelor de Stat aferente economiilor realizate de cetățenii români în cursul anului 2010 și va asigura circa 30% din necesarul de Primă de Stat aferentă economiilor realizate de clienți în cursul anului 2011.

Cei peste 400.000 de clienți ai băncilor pentru locuințe, care funcționează în sistem de economisire-creditare, vor primi primele de stat în cuantum total de 42,55 milioane de lei (9,45 milioane euro), reprezentând ultima tranșă pentru economiile din 2010 și o treime din cele pentru 2011. "Alocarea sumei de 42,55 milioane lei pentru plata Primei de Stat va finaliza procesul de acordare a Primelor de Stat aferente economiilor realizate de cetățenii români în cursul anului 2010 și va asigura circa 30% din necesarul de Primă de Stat aferentă economiilor realizate de clienți în cursul anului 2011", a declarat președintele BCR Banca pentru Locuințe, Alexandru Ciobanu, într-un comunicat al Asociației Băncilor pentru Domeniul Locativ din România.

Stimularea investițiilor în dezvoltarea și îmbunătățirea fondului locativ

Statul oferă o primă garantată de 25% din sumele economisite anual, dar nu mai mult de echivalentul a 250 euro pe an fiecărui client. Ciobanu a arătat că, prin parteneriatul cu statul român, sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se va dezvolta tot mai mult. "Ne propunem cu prioritate ca, pe lângă încurajarea unui comportament responsabil de economisire, să stimulăm investițiile în dezvoltarea și îmbunătățirea fondului locativ", a mai spus președintele BCR Banca pentru Locuințe. Peste 400.000 de clienți vor putea utiliza sumele aferente primei de stat pentru renovări, modernizări, extinderi și achiziții de locuințe sau terenuri.

Credite cu dobânzi fixe

Băncile pentru locuințe acordă credite cu dobânzi fixe, de 4,5%-6% pe an, pe toată perioada împrumutului, clienții putând accesa finanțări anticipate. Asociația Băncilor pentru Domeniul Locativ din România a fost înființată în 2007 și are ca membri cele două bănci prezente pe piața de economisire-creditare, Raiffeisen Banca pentru Locuințe și BCR Banca pentru Locuințe.

BCR BpL și-a dublat la 6 luni fondurile atrase, la peste 1 mld. lei

Valoarea economisirilor realizate de clienții BCR Banca pentru Locuințe a depășit, la jumătatea acestui an, un miliard de lei, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită apetenței crescute a populației de a economisi în perioadă de criză economică. "Condițiile economice dificile din ultimii ani au determinat consumatorii să fie mai chibzuiți, să analizeze bine produsele înainte de a opta pentru ele, să prefere economisirea în locul consumului imediat. (...) Am înregistrat astfel creșteri substanțiale ale portofoliului de clienți, ale sumelor contractate și depozitelor atrase, a declarat, într-un comunicat, președintele băncii, Alexandru Ciobanu. BCR BpL a ajuns, după primul semestru, la peste 270.000 de clienți, cu circa 50.000 mai mulți față de portofoliul din intervalul similar al anului trecut. În faza de economisire, clienții BCR BpL au posibilitatea de a realiza depuneri lunare regulate sau în funcție de bugetul familiei la o anumită perioadă, poate și o dată sau de câteva ori pe an. Peste 40% din încasările lunare provin de la clienți care au optat pentru ordine de plată automate. În etapa de creditare, banca furnizează produse de creditare locativă cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an pe toată perioada creditului, fără comisioane de analiză dosar și rambursare anticipată sau pentru evaluarea garanțiilor, toate creditele fiind acordate doar în lei. Împrumuturile pot avea ca destinație modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuințe, a unei case sau a unui teren, refinanțarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite în domeniul locativ. BCR BpL a fost lansată în iulie 2008, având ca acționari Banca Comercială Română cu 80% din titluri și Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a grupului Erste, cu restul acțiunilor.

Volumul creditelor Raiffeisen BpL a crescut anul trecut la 16,5 mil. lei

Volumul creditelor acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuințe (RBL) a crescut cu 31% anul trecut, la 16,5 milioane lei, astfel încât soldul total al acestora a ajuns la 50 milioane lei. Depunerile efectuate de clienți în 2011 au fost cu 18% peste nivelul anului 2010, iar la sfârșitul anului soldul total a atins cifra de 244 milioane lei. Numărul de contracte încheiate de clienții RBL anul trecut a crescut cu 37% față de 2010. Totodată, sumele economisite de către aceștia au fost cu 67% mai mari față de cele economisite pe contractele încheiate în 2010. Nivelul sumei contractate aferente acestor contracte s-a situat la valoarea de 2,4 miliarde lei, în creștere cu aproximativ 5% față de anul precedent.

Creditele garantate cu ipotecă au reprezentat aproximativ 70% din volumul creditelor acordate de bancă în anul 2011 și au fost solicitate de clienți cu precădere pentru achiziție imobile (73% din volumul total de credite cu ipotecă), pe când majoritatea creditelor fără ipotecă au fost solicitate pentru modernizarea locuințelor. Raiffeisen Banca pentru Locuințe, parte a grupului austriac Raiffeisen, asigură produse de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Articol postat de Mircea Vinteanu
Sursa Curierul National

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-08-29

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii