Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » nu se mai construieste parcul de miniaturi in tabacarie!
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Nu se mai construieşte parcul de miniaturi în Tăbăcărie!

Mult discutatul proiect al Primăriei Constanța, respectiv intenția de a amenaja în parcul Tăbăcăriei un parc de miniaturi, nu va mai fi realizat!

   Motivul: cele două hotărâri de Consiliu Local privind aprobarea plăţii contribuţiei ce îi revine municipiului din costurile eligibile aferente proiectului "Joint Romanian -Bulgarian Cultural and Historical heritage Miniature Park”, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico- economici aferenţi obiectivului în faza documentaţie tehnico-economică au fost anulate de Tribunalul Constanța, atât de instanța de fond, cât și cea de recurs. Luni, Curtea de Apel a respins recursul Consiliului Local.Decizia este definitivă.

   La instanță, fiecare și-a susținut punctul de vedere. Reprezentanții Asociației Constanța Altfel au arătat că cele două hotărâri au fost adoptate în lipsa avizului Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice si de arhitectura, a cărei opinie/al cărui aviz este obligatoriu potrivit legii, față de obiectivul urmărit și "pașii" presupuși de atingerea acestuia.

   Prin amenajarea celor 20.000 mp din interiorul Parcului Tăbăcăriei, sunt încălcate dispoziții imperative ale Legii nr. 247/2007: "Este interzisă schimbarea destinației, reducerea suprafețelor ori strămutarea spațiilor verzi definite de prezenta lege. Prin excepție, se pot amplasa pe un spațiu verde: alei pietonale, mobilier urban, amenajări pentru sport, joc și odihnă, construcții pentru expoziții și activități culturale, construcții ușoare cu caracter provizoriu pentru activității de comerț și alimentație publică,grupuri sanitare, spatii pentru întreținere, dar numai în baza unei documentații de urbanism pentru întreaga suprafață a spațiului verde și cu obligația ca suprafața cumulată a acestor obiective să nu depășească" 10% din suprafața totală a spațiului verde", spune legea mai sus menționată.

   La rândul lor, Reprezentanții USR, prin cererea depusă la instanță, au arătat ca Primăria Constanța a procedat, pe de o parte, la diminuarea suprafaței verzi a parcului, demers interzis în mod expres de lege, iar pe de altă parte, a fost încalcată obligația de adoptare a unei documentații de urbanism care să studieze întreaga suprafață a Parcului Tăbăcăriei, să integreze noile amenajări în ansambul amenajărilor acestui parc și să verifice că nu este depășită limita maximă de 10% de suprafață construită raportată la întreaga suprafață a Parcului Tăbăcăriei; promovarea unei astfel de documentații de urbanism ar fi generat de la sine o dezbatere publică (obligatorie pentru această categorie de documente), care ar fi dat administrației locale un indiciu asupra oportunității promovării acestui proiect.

  

   

   Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

      Elite Imobiliare  Constanta 

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2019-06-10

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii