Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » moft sau necesitate geamurile cu autocuratare izolare termica sau acustica tentante pentru proprietarii de case
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Moft sau necesitate? Geamurile cu auto-curățare, izolare termică sau acustică, tentante pentru proprietarii de case

Sticla are nenumărate proprietăți, influențând confortul căminului, astfel că înainte de a alege un tip de sticlă este necesară o documentare amănunțită. Există diferite tipuri de sticlă, folosite în diverse tipuri de combinații, pentru a îndeplini cerințele proprietarilor. Deși unele sunt utilizate cu precădere la clădirile comerciale, există din ce în ce mai mulți clienți care doresc să beneficieze și acasă de cele mai noi tehnologii.

Geamul termoizolator este un ansamblu format din cel puțin două foi de sticlă etanșate, de grosimi diferite, între care există un mediu gazos, separate de o baghetă de aluminiu. Rezultatul este popular denumit geam „termopan” (după numele firmei producătoare) și reduce transmisia termică și fonică. Proprietățile acestuia diferă, în funcție de tipul și grosimea sticlei folosite în acest ansamblu, precum și de gazul inert introdus între foile de sticlă.

  • Circa 40% din căldura unei locuințe se pierde prin ferestre
  • Într-o tâmplărie, geamul reprezintă aprox 80% din spațiul prin care se pierde căldura
  • Coeficientul de transfer termic scăzut reprezintă un confort ridicat

„Pe segmentul rezidențial este foarte „la modă” la momentul acesta geamul tripan, un geam termopan cu trei foi de sticlă, despărțite de două baghete de aluminiu, în loc de una, în același sistem ca și termopanul. Acesta poate fi compus din orice fel de foaie – clar, low E, tratat solar, etc. Dacă acum trei ani, tripanul era in perioada de pionierat, astăzi există numeroși clienți care se informează și știu exact ce mix doresc pentru căminul lor”, declară Mihai Răcășanu, manager Bon Concept.

Geamul transparent (float)

Se obține prin topirea în cuptor, la o temperatură de 1.500 grade Celsius, a unui amestec de nisip, carbonat de sodiu, calcar și dolomita (agent de stabilizare), într-o baie de staniu, după care este răcit treptat la temperatura ambiantă. Suprafețele sticlei sunt perfect paralele și netede.

Geam cu auto-curățare

Acest tip de geam este ideal pentru suprafețele la care este dificil de ajuns și, deși este folosit cu precădere la clădirile comerciale înalte, poate fi montat și la casă. Pe exteriorul geamului, există un strat de acoperire ce utilizează puterea soarelui și a ploii, pentru a îndepărta murdăria. Razele ultraviolete provoacă descompunerea murdăriei organice și împiedică aderarea murdăriei minerale pe suprafața gemului. Mai mult, atunci când plouă, apa se prelinge pe suprafața geamului fără a forma picături, spălând astfel resturile de murdărie rămase. Nu este nevoie de o cantitate mare de lumina solara pentru activarea acestui strat, astfel că auto-curățarea este eficientă și în zilele înnorate.

„Bioclean este o sticlă clară cu o depunere specială fotocatalitică - care folosește acțiunea radiațiilor UV ale luminii de zi și a apei pentru eliminarea murdăriei acumulate pe fața exterioară a geamului”, arată reprezentanții Saint-Gobain Glass România.

Geamurile izolante acustic

Gemurile izolante acustic sunt ideale pentru clădirile amplasate lângă bulevardele intens circulate, lângă gări, aeroporturi sau autostrăzi. Acestea cuprind un element intercalat care acționează ca un miez amortizor pentru a preveni transmiterea vibrației de la o foaie de geam la cealaltă.

„Acestea absorb și consumă energia sonoră, facilitând rolul de barieră pentru sunet. Elementul plastic intercalat are suplimentar și proprietăți de siguranță și securitate, caracteristice geamului laminat”, explică reprezentanții SGG România.

Geamul pentru control solar

Geamul pentru control solar are aplicat un strat microscopic pe una din fețe, strat ce reflectă căldura solară spre exterior. Astfel, în zilele de vară extrem de călduroase, se evită supraîncălzirea interioarelor. Specialiștii spun că acest tip de sticlă este ideal la acoperișurile verandelor, la sere, precum și la suprafețele vitrate orientate către sud, deoarece reflectă aproximativ două treimi din căldura soarelui. Deși oprește strălucirea puternică a soarelui, permite pătrunderea luminii.

Geamul izolant termic (Low-E)

Sticla cu emisivitate scăzută îmbunătățește semnificativ proprietățile termoizolante ale geamului, reducand transferul termic datorită stratului de acoperire metalic transparent. Proprietatea esențială a acestui tip de sticlă este aceea că redirijează spre interior radiația termică, neîmpiedicând accesul luminii naturale.

„Geamul dublu izolator (cunoscut sub denumirea de termopan) poate deveni mult mai eficient dacă folosim sticlă Low-E, un tip de geam pe care s-au aplicat oxizi metalici pentru a spori proprietățile izolatoare ale termopanului. Fereastra la care s-a folosit un geam Low-E aduce beneficii nete printr-o mai bună izolație termică, stratul de oxizi reținând căldura în interior, pe timpul iernii. Astfel, costurile cu încălzirea locuinței scad simțitor. Coeficientul de transfer termic la o fereastră termopan fără Low-E este de 2,6 W/M2K, pe când la o fereastră la care s-a folosit Low-E, UValue poate coborî până la 1,0 W/m2K”, declară reprezentanții AGC Flat Glass Romania.

Geamul securizat

Geamul de securitate călit este de pana la cinci ori mai rezistent decât un geam normal. Studiile arată că o foaie de geam tratat termic cu o grosime de 8 mm poate rezista unui impact cu o bilă de oțel de 0,5 kg, aruncată de la o distanță de doi metri.

„Există două tipuri de geam securizat și adesea se face confuzie între ele. Cel tratat termic, într-o singură foaie, este de fapt geamul securizat. Prin procesul de securizare se induce tensiune în sticlă, astfel că se distruge mult mai greu, iar la spargere, se transformă într-o ploaie de bucățele de sticlă. Se folosește în special pe clădiri înalte, pentru a evida riscul căderii unei mari bucăți de sticlă de la mare înălțime”, explică Mihai Răcășanu, manager Bon Concept.

Geamul stratificat se mai numește și laminat, duplex sau anti-efracție și se realizează prin asocierea a două foi de sticlă prinse de unul sau mai multe filme din plastic. În cazul unui impact, aceste filme rețin foile de geam într-un singur loc, lipite de intercalarele din plastic. Acest tip de sticlă se folosește cu precădere pe segmentul clădirilor comerciale, băncile fiind obligate prin lege să aibă vitrinele din acest tip de sticlă. Însă specialiștii spun că există cerere și din partea proprietarilor de case, în special din partea clienților cu buget ridicat.

 

Articol postat de Mircea Vinteanu - Elite - Imobiliare Constanta

Sursa Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-09-25

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii