Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » londra se bucura de o piata imobiliara de neclintit conditiilor economice nefavorabile
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Londra se bucură de o piață imobiliară de neclintit, condițiilor economice nefavorabile

Londra este printre cele mai importante metropole pe plan global, este orașul care lansează tendințe în numeroase domenii, dar și una dintre cele mai apreciate destinatii turistice la nivel mondial. Proprietățile londoneze sunt vânate de cei mai bogați oameni din lume, iar piața imobiliară din capitala britanică demonstrează stabilitate chiar și în timpul turbulențelor economice.

Capitala și cel mai mare oraș din Marea Britanie, Londra are în spate o istorie de mii de ani, iar timp de câteva sute de ani a fost cel mai important oraș din lume. În prezent, Londra este cel mai important centru financiar din lume, alături de New York. Capitala britanică dă tonul în numeroase domenii – educație, artă, media, cercetare sau turism. Londra este orașul-vedetă al Europei – animat la orice oră din zi și din noapte, plin de atracții turistice, servit de cinci aeroporturi internaționale, cu un număr uriaș de teatre, puburi, cluburi și centre comerciale, cosmopolita metropolă atrage zeci de milioane de turisti anual.

  • Londra este cel mai aglomerat oras al Uniunii Europene, cu o populație de 8,17 milioane locuitori
  • Între 1831 și 1925, Londra a deținut titlul de orașul cu cel mai ridicat număr de locuitori din lume
  • În capitala britanică se vorbesc circa 300 limbi străine, iar populația din zona metropolitană atinge 14 milioane locuitori

Piața imobiliară londoneză a fost afectată de criza financiară mondială, însă proprietățile s-au devalorizat mult mai puțin comparativ cu alte capitale europene. Aceasta a fost ajutată și de interesul miliardarilor din toate colțurile lumii, care au văzut în Londra un oraș sigur, cu o piață imobiliară stabilă și mediu de afaceri lipsit de riscuri. Mai mult de atât, la finalul lui 2010, când întreg mapamondul se lupta cu recesiunea, Londra a atras atenția prin inaugurarea celei mai scumpe clădiri din lume. Astfel, titlul de cea mai costisitoare proprietate a trecut la un penthouse din One Hyde Park, care a costat 140 milioane lire sterline.

Londra nu este numai una dintre cele mai interesante destinații turistice, ci și cel mai scump oraș din insulă

În capitala Marii Britanii pot fi găsite unele dintre cele mai interesante si cele mai costisitoare proprietati din lume, acestea fiind amplasate în special în cartierele din vestul și nordul Londrei. Cu toate acestea, întreaga piață imobiliară este mai scumpă decât în orice alt oraș britanic, locuințele medii fiind mult mai scumpe și decât în alte capitale europene, astfel că nu oricine își permite să achiziționeze o proprietate aici.

Preț mediu al apartamentelor, conform Numbeo:

  • Apartament central – 9.900 euro/mp
  • Apartament semicentral – 5.300 euro/mp

Activitatea de pe piața imobiliară londoneză este intensă indiferent de condițiile economice, oferta de locuințe fiind extrem de bogată, lucru nesurprinzător pentru un oraș ce se întinde pe o suprafață de 1.570 kilometri pătrați. Costul locuințelor diferă de la un cartier la altul, cele mai scumpe proprietăți găsindu-se în centrul metropolei, în timp ce cartierele din sudul și estul orașului oferă cele mai accesibile unități locative.

Deși bogată, oferta de locuințe de închiriat nu face față cererii uriașe

Nici chiriile nu sunt mai prejos față de prețul locuințelor, Londra având cele mai mari costuri de închiriere din Marea Britanie și printre cele mai ridicate din Europa. În schimb, capitala britanica este un magnet pentru turiștii, oamenii de afaceri, studenții și angajații din întreaga lume, astfel că piața chiriilor este susținută de o cerere continuă.

Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament cu un dormitor – central: 1.700 euro/lună; semicentral: 1.100 euro/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 3.200 euro/lună; semicentral: 2.000 euro/lună

Oferta de apartamente de închiriat este vastă, însă nu acoperă cererea uriașă. Cele mai noi locuințe oferite spre închiriere sunt amplasate în ansambluri rezidențiale din zona Docklands / Canary Wharf, și vin la pachet cu numeroase facilități. Deși de cele mai multe ori proprietarii își închiriază locuințele pe minimum șase luni, se pot negocia și șederi săptămânale.

 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-12-10

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii