Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » infractiunile economice in crestere vezi care sunt cele mai afectate industrii
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Infracţiunile economice, în creştere. Vezi care sunt cele mai afectate industrii

Infracţiunile economice, în creştereFurtul, frauda în procedurile de achiziţie şi corupţia sunt cele mai comune forme de infracţionalitate economică, iar daunele nu se rezumă doar la nivel material. În ciuda eforturilor intense de a o combate, infracţionalitatea economică împotriva companiilor este în continuă creştere, potrivit PwC Global Economic Crime Survey.  

Tehnologia devenit principalul vehicul pentru comiterea infracţiunilor economice, în toate domeniile de activitate. Cel mai recent sondaj al companiei de consultanţă PwC arată că 25% dintre respondenţi au fost vizaţi de criminalitatea informatică, în timp ce 37% au fost victimele criminalităţii economice, procent în creştere faţă de anii anteriori.

„Infractionalitatea economica persista în ciuda eforturilor continue de a o combate. Nicio organizaţie, indiferent de mărime, în orice colţ al lumii, nu este imună la impactul fraudei şi al altor infracţiuni economice”, consideră Cornelia Bumbăcea, reprezentant PwC România.

Cele mai comune forme de infracţionalitate economică, potrivit PwC Global Economic Crime Survey:

  • Furtul (reclamat de 69% dintre intervievaţi)
  • Frauda în procedurile de achiziţii (29%)
  • Corupţie (27%)
  • Criminalitate informatică (24%)
  • Frauda contabilă (22%)
  • Alte infracţiuni: spălarea de bani, furtul intelectual sau de date, frauda ipotecară şi cea  fiscală

Criminalitatea economică este predominantă în Africa, unde 50% dintre respondenţi s-au declarat ca fiind victime ale acesteia, procentul fiind totuşi în scădere faţă de anii trecuţi. Este urmată de America de Nord (41%), Europa de Est (39%), America Latină şi Europa de Vest (35%), Asia-Pacific (32%) şi Orientul Mijlociu (21%). Infracţiunile economice au fost constatate în nu mai puţin de 65 de ţări şi regiuni. Cel mai înalt nivel a fost raportat de respondenţii sud-africani (69%), însă o creştere galopantă a fost înregistrată şi în Ucraina ( 63%, de la 36%  acum trei ani), Rusia (60% faţă de 37% în 2011) şi Australia (57% faţă de 47% în 2011).

Criminalitatea informatică şi spălarea de bani afectează în special serviciile financiare

În fiecare industrie există victime ale criminalităţii economice, însă sectoarele cele mai afectate sunt serviciile financiare, comerţul cu amănuntul şi comunicaţiile, potrivit sondajului la care au participat peste 5.100 respondenţi, din 95 de ţări. Serviciile financiare sunt victimele unui nivel ridicat de criminalitate informatică şi spălare de bani, în timp ce companiile de retail, cele producătoare de bunuri de larg consum şi companiile de telecomunicaţii au avut cel mai mult de suferit din pricina furturilor. De asemenea, industria hotelieră şi administraţia publică raportează nivelele cele mai înalte de criminalitate economică (41%).

„Criminalitatea economică este comisă când se întrunesc trei factori favorizanţi: probleme financiare personale, oportunitatea de a comite o infracţiune şi justificări personale pentru a comite o infracţiune. La nivel global, 24% din infracţionalitatea economică este comisă de angajaţii din managementul la nivel înalt, 42% de cei din nivelul mediu de conducere, iar 34% de către persoane fără funcţii de conducere. Aproape jumătate din numărul fraudelor este comis de angajaţii cu 6 sau mai mulţi ani de experienţă, iar o treime, de către angajaţii cu experienţă între 3-5 ani”, subliniază reprezentanţii reţelei PwC.

Pe de altă parte, pierderile asociate infracţiunilor economice nu sunt doar de ordin material, astfel că sunt dificil de evaluat. La nivel global, 20% dintre victime estimează impactul criminalităţii economice asupra organizaţiei lor la peste 1 milion dolari, iar 2% dintre victime plasează impactul la mai mult de 100 milioane dolari. Dincolo de daunele morale, respondenţii au constatat scăderea moralului angajaţilor (31%), prejudicii aduse reputaţiei companiei şi efecte negative aduse relaţiilor de afaceri (17%).

 

   Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2014-03-06

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii