Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » informatiile financiare despre banii transferati in conturile straine: cine le verifica si de ce
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informațiile financiare despre banii transferați în conturile străine: cine le verifică și de ce?

evaziuneTransparența la nivel financiar este o idee cu multiple beneficii atât pentru stat cât și pentru indivizi, atât timp cât întregul demers este unul onest și echilibrat. Pe baza aceste teorii, România a semnat, alături de alte 51 de stat, o declarație prin care toate părțile implicate se angajează că e vor ajuta reciproc cu informații financiare despre rezidenții care își fac conturi în țări străine. Acest lucru include folosirea unor informații personale precum datele complete de identitate și localizare a titularului, precum și o imagine detaliată asupra activității contului.

Ideea acordului pentru schimbul de informații financiare este aceea de a elimina evaziunea fiscală. Acest lucru atrage însă cu sine și un procedeu invaziv, prin care este identificat deținătorul contului. ANAF poate afla astfel informații precum nume, adresă, cod de identificare fiscală precum și numărul și soldul conturilor sale și detalii despre acestea:

  • Soldul conturilor sale
  • Suma reprezentată de dobânzi
  • Dividende sau alte venituri virate în cont
  • Încasările din vânzarea unor active financiare

Acest document este un pas important către venituri mai transparente. Este un instrument care ajută la creșterea transparenței și combate evaziunea fiscală. Astfel, ANAF poate verifica daca au fost plătite impozite pentru sumele depozitate în conturi din străinătate. Prin acest schimburi de informații financiare, ANAF poate avea o imagine de ansamblu asupra soldurilor sau valorii conturilor deținute în străinătate de către rezidenții fiscali români”, arată ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, într-un comunicat transmis miercuri de Ministerul Finanțelor.

Aplicarea acestui document se va face însă progresiv, iar România va putea face schimb de informații cu țările-partener începând cu septembrie 2017. Statele participante sunt obligate să respecte toate procedurile legate de intrarea în vigoare a acordului, iar în situația în care un stat renunță la înțelegere, el este obligat să păstreze secretul fiscal pentru informațiile pe care le-a primit până la momentul retragerii. 

     

     

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2014-11-03

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii