Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » exclusiv societatile de asigurare nu mai sunt obligate sa puna bani deoparte pentru victimele accidentelor
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Exclusiv. Societățile de asigurare nu mai sunt obligate să pună bani deoparte pentru victimele accidentelor

Asigurătorii sunt liberi să decidă singuri dacă constituie sau nu rezerve pentru pretențiile cerute în instanță de părțile vătămate în accidente rutiere. Până acum, ei erau obligați să pună deoparte, integral, sumele cerute de victime ori de rudele acestora. Dispare astfel unul dintre motivele des invocate de asigurători pentru a scumpi polița RCA

“Societățile de asigurare autorizate să vândă polițe RCA sunt libere să decidă fiecare în parte dacă este sau nu este cazul să constituie rezerve pentru pretențiile aduse în instanță de victimele accidentelor rutiere ori de rudele acestora”, au arătat, pentru Capital, surse oficiale. În cazul accidentelor rutiere soldate cu victime sau cu răniți grav,societatea de asigurare care a vândut polița RCA șoferului vinovat este cea care trebuie să despăgubească victimele ori, în caz de deces, rudele victimelor.

Plata se poate face în urma unei negocieri amiabile însă, în ultima vreme, beneficiind și de sfaturile unor avocați deja specializați, părțile vătămate aleg să se adreseze instanțelor de judecată. Până acum, societățile de asigurare erau obligate să constituie rezerve egale cu pretențiile victimelor și să le țină până la finalizarea procesului.


Un motiv în plus pentru a NU mai scumpi polița RCA

Sumele cerute de părțile vătămate  sunt de ordinul sutelor de mii de euro. În acest fel, în punctul maxim, rezervele constituite de asigurători depășeau cumulat 1,3 miliarde de lei. După primul trimestru din 2013 lucrurile arată cu mult mai bine.

“ Totalul rezervelor constituite pentru daune morale se ridica la mai puțin de 400 de milioane de lei după primele trei luni din 2013”, au arătat sursele noastre. Partea bună pentru clienții societăților de asigurare este că dispare unul dintre motivele des invocate de societățile de asigurare pentru a mări prețul poliței RCA. Pentru asigurători avantajul este evident  cu condiția să reușească, fără rezerve, să achite daunele câștigate în instanță de victimele accidentelor. De altfel, se pare că plățile pe daune morale s-au înscris pe un trend descendent în ultima vreme.

“ Cred că am depășit punctul critic. Chiar dacă au decis să rupă acordul cu CSA, cred că judecătorii au început să înțeleagă că nu poți să dai tutror victimelor milioane de euro. Nicăieri în lume nu se întâmplă așa. În plus, cred că și societățile de asigurare au inceput să acorde sume ceva mai mari la negocierea amiabilă”, ne-au explicat reprezentanți ai arbitrului pieței. Potrivit datelor oficiale, la finele lunii martie, dauna medie plătită pe acest segment se situa cu puțin peste 36.000 de euro. 

  

    Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite    Imobiliare  Constanta

    Sursa: Capital.ro

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-06-04

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii