Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » drumul de la esec la stabilitate pe jumatate parcurs ce urmeaza in imobiliare
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Drumul de la eşec la stabilitate, pe jumătate parcurs. Ce urmează în imobiliare?

În ultimii ani, domeniul imobiliar a fost mai degrabă sub semnul eşecului, pentru mulţi dintre jucătorii din domeniu. Dezvoltatorii au reuşit cu greu să se adapteze cererii de moment în aşa fel încât să îşi păstreze afacerea în mişcare, iar clienţii s-au confruntat cu probleme majore în încercarea de a-şi achita creditele la timp. După şase ani de la instalarea crizei imobiliare, se poate spune că s-a ajuns la un echilibru. Băncile, investitorii şi clienţii încep să funcţioneze ca un agregat. Momentan, departe de a fi la cote optime, dar semnele sunt încurajatoare. Cel puţin pentru cei care vor să privească piaţa într-o lumină optimistă.

Drumul de la eşec la stabilitate, pe jumătate parcurs. Ce urmează în imobiliare?De la începutul anului, mai mulţi specialişti din domeniul imobiliar anunţă încurajator că traversăm un moment bun pentru a face achiziţii imobiliare. Iar pentru cei scepticii, care au catalogat aceste îndemnuri drept subiective, căci vin de la persoane cu un interes direct în a vinde proprietăţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a întărit perspectivele optimiste. Acesta a declarat că investitiile in domeniul imobiliar pot fi profitabile, atat timp cat sunt alese intelept.

„Aş face investiţii în continuare, cum am făcut şi personal, în agricultură, în sectoare productive care au perspectivă. Chiar şi în domeniul imobiliar cred că piaţa îşi va reveni”, a declarat guvernatorul BNR într-un interviu acordat Mediafax.

Am ajuns la fundul sacului, dar asta nu înseamnă neapărat că urmează creşteri imediate

Oportunitatea de a investi în imobiliare s-a simţit permanent, din momentul scăderii bruşte a preţurilor. Acum, piaţa tinde să se stabilizeze: fluctuaţiile preţurilor sunt mici, oferta adaptată nevoii de moment este în permanentă creştere iar clienţii au început să fie mai activi, chiar dacă încă mai aşteaptă semne clare că ieftinirea se opreşte aici, astfel încât să facă achiziţiile la cel mai mic preţ cu putinţă.

„Se resimte o dorinţă puternică în a afla dacă am ajuns la fundul sacului. Multe studii arată că acest lucru s-a întâmplat deja, dar dacă ne bazăm pe o analiză fundamentală, nu avem motive să credem că economia va decola în viitorul apropiat. În opinia mea, traversăm celebra evoluţie în U, în care palierul de jos poate să fie mai lung”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro profesor dr. în economie Radu Zilişteanu.

Orice problemă la nivel mondial ne poate întoarce într-un punct mort

Cel mai mare risc, atunci când vorbim despre previziuni pe termen mediu si lung, este o destabilizare în echilibrul precar pe care îl traversăm. Orice eveniment neprevăzut pe scena politică, bancară sau economică mondială ne poate arunca din nou într-un punct mort.

„În cazul fericit în care nu apare niciun eveniment neprevăzut care să modifice realitatea momentului, ne putem aştepta ca preţul locuinţelor să scadă uşor şi anul acesta, urmând trendul anului trecut”, arată oficialii Coldwell Banker.

Dar preţul nu este singurul motiv de încurajare pentru cei interesaţi să facă achiziţii în domeniul imobiliar. Creditele ipotecare în lei au ajuns să fie mai ieftine decât cele în euro, ceea ce este o premieră a ultimului deceniu. Astfel se elimină riscul de a plăti în plus la fiecare rată, în cazul fluctuaţiilor de pe cursul valutar. Acesta este un semn clar nu doar al faptului că BNR luptă cu toate armele pentru a susţine moneda naţională, ci şi că băncile au un apetit pentru creditare în creştere. Iar pentru clienţii care nu îşi permit condiţiile standard de împrumut bancar, plafonul Prima Casă s-a suplimentat cu 1,2 miliarde de lei, la care se adaugă sumele rămase neutilizate în anul 2013. Potrivit cifrelor INS, numărul tranzacţiilor a crescut cu 16% în primele 10 luni ale anului trecut, iar clienţii au ales să cumpere mai multe locuinţe noi comparativ cu anii precedenţi.

  

 Citeste mai departe si afla ce servicii am externalizat pentru tine.........>>>

    

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2014-01-28

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii