Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » de ce este justificat comisionul agentului imobiliar
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

De ce este justificat comisionul agentului imobiliar

fidelia-casa-iasi-De-ce-este-justificat-comisionul-agentului-imobiliarExistă multe voci care susțin că profesia de agent imobiliar este una inutilă, în care brokerul primește comisioane foarte mari pentru muncă puțină. În realitate însă, o astfel de percepție vine din necunoașterea domeniului imobiliar și din lipsa de informare privind munca reală a unui agent. Atunci când apelați la un avocat de pildă, cumpărați timpul acestuia și priceperea sa deoarece dumneavoastră nu vă puteți reprezenta singuri într-un proces. La fel este și cu agentul imobiliar: cumpărați serviciile unui profesionist în imobiliare pentru a câștiga timp în alegerea unei proprietăți, pentru a beneficia de un preț mai bun și pentru a avea garanția unei tranzacții legale, fără dureri de cap.

O întreagă companie la dispoziția clientului

Toate aceste servicii pe care le primiți din partea unui agent imobiliar implică eforturi deosebite atât ale brokerului care vă reprezintă, cât și ale agenției. În orice tranzacție sunt implicate departamente întregi dintr-o companie imobiliară: departamentul juridic care verifică legalitatea actelor și care întocmește dosarul de vânzare-cumpărare, departamentul de consultanță credite atunci când o proprietate se cumpără apelând la un credit imobiliar și departamentul de IT care face eforturi ca oferta dumneavoastră de vânzare, de pildă, să fie cât mai bine promovată. Pe lângă acestea, agenția imobiliară are costuri logistice precum cele legate de mijloacele de transport care să asigure deplasarea atunci când se fac vizionări, costuri cu telefonia mobilă și fixă și cheltuieli impresionante de marketing și publicitate.

Toate aceste costuri ale companiei se regăsesc în comisionul plătit de către clienți. Iar dacă este să ducem mai departe comparația între agentul imobiliar și avocat, ar fi de meditat la următorul aspect: un avocat cere onorarii de sute de euro sau mai mult pentru doar câteva ore de muncă reprezentând redactarea documentelor și reprezentarea propriu-zisă la termenele de judecată, în timp ce un agent imobiliar muncește uneori și zile întregi pentru a definitiva o tranzacție și pentru a găsi proprietatea perfectă pentru dumneavoastră. Și este de menționat că agentul imobiliar nu este o persoană care vinde imobiliare, ci este consilierul dumneavoastră într-una dintre cele mai importante alegeri pe care le faceți în viață: cea de a vă cumpăra o locuinta!

 

     

     Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite Imobiliare  Constanta 

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2015-09-01

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii