Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » cum va arata mamaia in sezonul estival viitor vor fi construite pasarele pietonale o parcare supraetajata si o alee de promenada
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Cum va arăta Mamaia în sezonul estival viitor? Vor fi construite pasarele pietonale, o parcare supraetajată și o alee de promenadă

Mamaia intră în renovări din această toamnă. Primele lucrări încep la cele trei pasarele pietonale cu design avangardist, amplasate în zone aglomerate din stațiune.

„În următoarele zile vor fi turnate fundațiile și se vor amplasa paraselele. Până la sfârșitul lunii noimebrie vom avea pasarelele montate, toate cele 3, în stațiunea Mamaia. Pe perioada verii, structurile metalice au fost uzinate, au fost vopsite și ele sunt gata pt a fi montate în stațiune“, a dezvăluit Ani Merlă, administrator delegat Zona Metropolitană Constanța.

Prima pasarelă va fi amplasată în zona Satului de Vacanță și va avea formă unui iaht. A doua va fi în zona Cazino și va simboliza un năvod cu pescăruși, iar ultima va fi în dreptul hotelului Rex și va fi în formă de val.

Tot în această toamnă vor începe lucrările la parcare supraetajată din stațiunea Mamaia. Aceasta va fi ridicată după modelul celei de la Spitalul Județean Constanța și va fi gata până la începutul sezonului estival 2014.

Parcarea supraetajată va fi prevăzută cu sistem de monitorizare a locurilor libere, prin senzori dispuși în dreptul intrării și ieșirii.

Circulația autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte, cu sens dublu.

„Această parcare sperăm să satisfacă nevoile de staționare și oprire ale autoturismelor contănțenilor și turiștilor care frecventează zona Cazino. Nu este singura, ne gândim în următorul exercițiu financiar să implementăm și în alte zone aglomerate din stațiunea Mamaia“, a declarat Ani Merlă.

Un alt proiect de care se vor bucura turiștii care vor veni în Mamaia vara viitoare va fi promenada turistică. Dacă nu vor exista contestații în urma licitațiilor, lucrările ar putea începe la 1 octombrie.

Aleea de promenadă, care pornește din Satul de Vacanță și se termină aproape de extremitatea nordică a stațiunii, va fi pavată cu granit, mobilierul urban va fi înlocuit și va fi amenajată și o pistă de biciclete.

În plus, proiectul prevede și amenajarea unei piațete noi, în zona hotelului Rex, și modernizarea celei de la Cazino. Nici pasionații plimbărilor cu bicicleta nu au fost lăsați deoparte. Municipalitatea constănțeană a accesat un proiect transfrontalier, prin Zona Metropolitană Constanța, prin intermediul căruia va  putea achiziționa 300 de biciclete. Alte 100 vor fi la Balcic.

Atât turiștii, cât și constănțenii vor putea închiria bicicletele din cele 24 de rasteluri ce vor fi amenajate atât în oraș, cât și în stațiunea Mamaia, gratuit, doar cu buletinul. Și serviciile oferite turiștilor se vor îmbunătăți.

Asta după ce 300 de persoane au făcut cursuri de calificare și urmează acum să bată palma cu patronii din Mamaia.

Și în județul Constanța au fost aprobate două proiecte. Este vorba despre centre de tineret la Valu lui Traian și Tuzla.

Cele două centre au rolul de a-i ajuta pe tinerii din comunitate să participe la activități educative fără a mai fi nevoiți să bată drumul până la Constanța. Toate investițiile vor fi realizate cu fonduri europene nerambursabile.

Click aici pentru a a vedea video cum va arata statiunea Mamaia in sezonul estival 2014

Click aici  pentru a vedea cum vor arata pasarele pietonale incepand cu sezonul estival 2014

     

       Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

 

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-10-25

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.

©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii