Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » cu 50 000 euro iti poti cumpara o locuinta in orice zona a capitalei vezi oferte imobiliare pentru acest buget
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Cu 50.000 euro îţi poţi cumpăra o locuinţă în orice zonă a Capitalei. Vezi oferte imobiliare pentru acest buget

Cei mai mulţi clienţi care solicită un credit imobiliar aleg să îşi cumpere un apartament dintr-un bloc construit în perioada comunistă, iar suma medie împrumutată este de 51.000 euro, potrivit datelor BRD. Cu acest buget se poate achiziţiona o locuinţă în orice zonă a Capitalei, însă cu caracteristici diferite, completează consultanţii imobiliari. Va prezentam oferte imobiliare din Bucureşti pentru clienţii ce dispun de un astfel de buget.

ApartamentÎn ultimii şapte ani, circa 70% dintre cei care au solicitat un credit imobiliar sau ipotecar au făcut acest pas pentru a-şi achiziţiona un apartament la bloc, potrivit unei statistici BRD. Dintre aceştia, mai puţin de un sfert au ales să îşi cumpere o locuinţă într-o construcţie nouă, în timp ce un procent covârşitor de 80% dintre clienţi au preferat blocurile construite în perioada comunistă. Totodată, pentru a-şi cumpăra un nou cămin, clienţii BRD împrumută de la bancă o sumă medie de 51.000 euro. Potrivit consultanţilor imobiliari din Bucureşti, cu un astfel de buget se poate achiziţiona o locuinţă în orice zonă a Capitalei.

În zona centrală, numai apartamentele cu suprafeţe mici sau locuinţele cu probleme se încadrează în bugetul de 50.000 euro

 „Dacă vorbim de proprietăţi bune, în zona centrală, cu un buget de 50.000 euro se pot cumpăra apartamente cu suprafeţe mici. Dacă vorbim de locuinţe cu suprafeţe de peste 60 mp, în acest buget, atunci cu siguranţă sunt în clădiri cu risc seismic. Primim destul de multe solicitări de la clienţi cu un astfel de buget, dar cei mai mulţi cumpărători o fac în scop investiţional – nu sunt interesaţi de anul de construcţie, ci de zona ultra-centrală. Aceştia renovează şi remobilează apartamentul, după care închiriază”, spune Claudiu Haţegan, broker/owner al agenţiei Klauss & Partners.

În apropiere de Piaţa Amzei, cu bugetul de 45.000 euro poate fi achiziţionat un apartament semidecomandat cu trei camere, două grupuri sanitare şi un balcon, ce vine la pachet şi cu un spaţiu de depozitare de 7 mp, la subsolul blocului. Însă suprafaţa apartamentului este de numai 48 metri pătraţi, acesta fiind situat la primul etaj (din cinci) al unei clădiri construite în 1938. De asemenea, apartamentul necesită lucrări de renovare.

„Avem destul de multe solicitări pentru zona centrală, în bugetul de 50.000 euro, în special pentru apartamente cu două camere. În principiu, clienţii se împart în două mari categorii – fie sunt investitori care achiziţionează pentru a închiria ulterior, fie sunt cumpărători în jurul vârstei de 40 ani, care doresc să locuiască ultra-central”, spune Marin Iacob, broker imobiliar în cadrul companiei Tentant Imobiliare.

În zona Universităţii, chiar în apropierea Centrului Istoric, preţul de vânzare al unui apartament cu două camere este de 50.000 euro. Cu o suprafaţă utilă de 55 metri pătraţi, locuinţa necesită renovări şi se află la etajul trei (din patru) al unui bloc ridicat în anul 1947. Potrivit brokerului care se ocupă de această ofertă, în ultima perioadă, proprietarul a redus preţul cu 10% şi încă mai este dispus să negocieze.

În zona Unirii, un cumpărător ce dispune de suma de 49.000 euro poate achiziţiona un apartament cu două camere, ce dispune şi de loc de parcare închiriat. Având o suprafaţă utilă de 40 metri pătraţi, locuinţa este decomandată şi este amplasată la etajul cinci al unui bloc cu opt niveluri. De asemenea, apartamentul a fost renovat recent.

În partea de Est, bugetul este suficient pentru două camere

„Dacă vorbim de zona Dristor, este important să clarificăm faptul că se împarte în două mari arii – cu blocuri ridicate înainte de 1977 şi cu blocuri construite după anul acesta. În bugetul de 50.000 euro, un client îşi poate cumpăra o locuinţă cu două camere renovată modern şi la un etaj intermediar, dar într-un bloc construit înainte de 1977. Dacă preferă o construcţie după acest an, bugetul este suficient pentru un apartament cu două camere fără îmbunătăţiri şi, în general, amplasat la ultimul etaj. Sunt mulţi clienţi ce dispun de acest buget, iar aproximativ 65% dintre aceştia preferă construcţiile ridicate după cutremur”, declară Dragoş Stănescu, broker imobiliar în cadrul Indoors Real Estate Grup.

Un apartament cu două camere aflat în apropierea staţiei de metrou Dristor are un preţ de vânzare de 50.000 euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 50 metri pătraţi şi este amplasată la etajul doi al unui bloc cu 10 niveluri, construit în 1969. Apartamentul a fost renovat de curând, având instalaţiile electrice şi sanitare schimbate. De asemenea, beneficiază de aparat de aer condiţionat, tâmplărie termopan şi uşă metalică.

Tot în apropierea staţiei de metrou Dristor, dar într-un bloc construit după cutremur, un apartament cu două camere are un preţ de vânzare de 47.000 euro, însă se află la ultimul etaj. Locuinţa decomandată are o suprafaţă utilă de 53 mp, a fost renovată în urmă cu câţiva ani, iar acum are ferestre de termopan şi aer condiţionat.

Tot cu un buget de 50.000 euro, se poate achiziţiona un apartament nou în estul Bucureştiului, în cartierul Titan. Spre exemplu, cu această sumă poate fi cumpărată o locuinţă cu două camere, amplasată într-un bloc din apropierea Pieţei Ozana, construcţie din anul 2010. Apartamentul decomandat are o suprafaţă utilă de 60 mp, precum şi o terasă de 20 mp. De asemenea, beneficiază de finisaje moderne şi centrală termică proprie, iar proprietarul va primi în aceşti bani şi un loc de parcare.

În Vestul Capitalei, se poate achiziţiona chiar şi un apartament cu trei camere

 „Cu un buget de 50.000 euro, un client îşi poate achiziţiona un apartament cu două camere în blocurile construite după anul 1977 sau chiar în construcţii finisate în ultimii ani. Suma este suficientă şi pentru un apartament cu trei camere, însă acesta va fi amplasat într-un bloc ridicat înainte de 1977. Circa 40% dintre clienţii care dispun de acest buget aleg un apartament cu două camere, dintr-un bloc cu an de construcţie după Cutremur, iar restul preferă trei camere”, declară Mihaela Anton, broker imobiliar în cadrul RENET Real Estate.

În cartierul Drumul Taberei, în apropierea Parcului Moghioroş, un apartament cu trei camere şi o suprafaţă de 74 metri pătraţi se vinde cu 42.500 euro. Însă locuinţa semidecomandată nu are amenajări interioare şi este amplasată la ultimul etaj al unui bloc ridicat în anul 1968.

Pe de altă parte, tot în Drumul Taberei, în zona Valea Oltului, un apartament nou cu două camere poate fi achiziţionat contra sumei de 52.900 euro. Locuinţa are o suprafaţă de 63 metri pătraţi şi se află la ultimul etaj al unui imobil cu trei niveluri, dat în folosinţă în anul 2009. Apartamentul beneficiază de finisaje moderne, se vinde parţial mobilat, iar noul proprietar va beneficia şi de un loc de parcare la subsolul blocului.
   
   
    Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2014-06-26

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii