Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » costuri de constructie reduse prin ferestre false pictate (foto)
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Costuri de construcție reduse, prin ferestre false pictate (FOTO)

Inovația este o prioritate pentru inginerii constructori din orice țară, însă chinezii au reușit să uimească din nou. Eficiența termică sau designul unei clădiri sunt aspecte importante luate în calcul la construcția unui ansamblu rezidențial, însă costul lucrărilor primează în ochii dezvoltatorilor din întreaga lume. Economia sau utilizarea inteligentă a materialelor se reflectă în valoarea totală a investiției, astfel că apar constant modalități de a reduce costurile.

Costuri de construcție reduse, prin ferestre false pictate (FOTO)Un complex rezidential construit în orașul Qingdao, din China, a reușit să atragă atenție internațională, dar nu într-un sens pozitiv: pentru a tăia costurile finale, dezvoltatorii au renunțat la ferestre! În schimb, le-au pictat, astfel încât din afară, de la distanță, totul pare în regulă. Lucrurile devin evidente numai din apropiere, când se observă cu ușurință că ferestrele nu sunt reale.

Economia Chinei crește constant, ceea ce se reflectă și în costurile traiului zilnic. Guvernul a hotărât să ofere ajutor populației cu venituri modeste și să construiască locuințe accesibile. De asemenea, acesta este unul dintre primii pași pe care autoritățile îi fac pentru a continua procesul de urbanizare. Există o cerere deosebit de mare pentru locuințe low cost în orașe, iar astfel de ansambluri sunt ridicate pentru a satisface acest segment. Dar există anumite compromisuri ce trebuie făcute astfel încât cumpărătorii să poată achiziționa la un preț foarte mic, se apără constructorii – s-a renunțat la ferestre, pentru a face economie.

În urma reacțiilor presei internaționale, autoritățile chineze au oferit explicații, publicate de People’s Daily: ferestrele sunt pictate doar din motive estetice. Aparent, ferestrele false sunt pe o parte a clădirii în care nu sunt apartamente, ci este doar scara blocului, astfel că ar fi fost nepractic să existe ferestre reale. În urma presiunii publice, autoritățile locale au declarat că nu vor mai alege o astfel de soluție pentru construcțiile viitoare și că îi vor cere constructorului să „șteargă” ferestrele false, deoarece creează un „efect social advers”.

     

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-11-28

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii