Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » cel mai ieftin credit bancar: descoperirea de cont
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Cel mai ieftin credit bancar: descoperirea de cont

Într-o perioadă în care toată lumea fuge de credite, descoperirea de cont este poate cea mai la îndemână variantă pentru o obține o sumă suplimentară de bani. Este ieftin, este rapid și are un risc de neplată foarte scăzut. Cum funcționează descoperirea de cont, aflați într-un material marca IMOPEDIA.ro.

Descoperirea de cont, numită și overdraft, se traduce practic intr-un credit care se reînnoiește constant. El este virat pe cardul de salariul și poate avea o valoare care variază între câteva sute de lei și care poate ajunge până la 12 salarii întregi. Banii sunt depozitați pe card și pot fi folosiți de posesor oricând, la dobânzi atât de mici încât ele pot fi catalogate drept neglijabile. În plus, datoria se achită odată cu încasarea salariului. Dacă valoarea sumei retrase nu este mai mare decât valoarea salariului, în ziua în care cardul a fost alimentat, datoria a fost acoperită. Chiar dacă banii sunt retrași în aceeași zi, clientul pornește de fiecare dată de la zero datorii față de bancă. De asemenea, faptul că banii pot fi retrași de la bancomat fără costuri suplimentare este un alt avantaj față de cardurile de credit, de exemplu.

Limita de credit se folosește doar atunci când salariul a fost epuizat

Pentru a accesa limita de credit, clientul trebuie mai întâi să epuizeze toată suma disponibilă în mod convențional pe card. Este vorba aici despre salariu sau alte sume depuse. Dacă clientul epuizează banii și nu mai primește niciun salariu sau virament pe card, din care banca să își retragă toate costurile, atunci dobanda incepe sa se acumuleze. Este important de știut că dobânda se poate acumula la datorie până cand se atinge limita descoperitului de cont. Daca se depășește acest prag, banca va percepe dobânzi penalizatoare.

Cum funcționează dobânda de overdraft?

  • Dobânda variază în funcție de bancă, dar în general este vorba de aproximativ 20% pe an. Există însă și dobânzi preferențiale de sub 15%, obținute de angajatorii care negociază acest aspect
  • Dobânda se calculează zilnic
  • Dobânda este scadentă în ultima zi a lunii

Valabilitatea overdraftului:

Pentru că este vorba despre un beneficiu oferit de angajator, descoperirea de cont poate fi accesata doar până în momentul notificării băncii de către angajator a încetării plății salariului. Dacă este vorba despre contracte cu perioadă determinată, descoperirea de cont nu mai este valabilă cu trei luni înainte de expirarea contractului de muncă.

Cine poate primi descoperirea de cont?

Restricțiile sunt  legate atât de angajator, care trebuie să aibă o activitate de cel puțin un an, cât și de vechimea angajatului. Astfel, vechimea minimă la locul de muncă trebuie să fie de trei luni la angajatorul actual sau alte câteva luni la vechiul angajator, cu condiția să nu existe întreruperi mai mari de 30 de zile între cele două locuri de muncă.


Articol postat de Mircea Vinteanu
Sursa Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-07-18



©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii