Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » cel mai bogat antreprenor imobiliar al americii: donald bren intruchiparea discretiei
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Cel mai bogat antreprenor imobiliar al Americii: Donald Bren, întruchiparea discreției

Imobiliarele i-au oferit oportunitatea de a-și construi o avere de miliarde de dolari, însă și-a planificat atent fiecare pas și a investit prudent fiecare dolar. Donald Bren este cel mai bogat dezvoltator imobiliar din Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai avuți oameni de pe planetă, însă și unul dintre cei mai puțin mediatizați și mai discreți oameni de afaceri din lume.

Cel mai bogat antreprenor imobiliar al Americii: Donald Bren, întruchiparea discrețieiDonald Bren este președintele și unicul acționar al gigantului Irvine, cea mai cunoscută companie americană de construcții și dezvoltări imobiliare, fondată în 1864. Cu o carieră de 55 ani, omul de afaceri ocupă locul 26 între cei mai bogați americani și locul 69 între miliardarii lumii, conform Forbes. Cu toate acestea, numele său este foarte puțin cunoscut în afara granițelor SUA, discuțiile cu presa sunt extrem de rare, iar aparițiile sale publice au loc numai în cadrul evenimentelor de profil.

„Nu sunt persoană publică. Sunt om de afaceri, constructor, proiectant... Compania Irvine este o parte importantă a acestui ținut, trebuie să îmi monitorizez și organizez timpul intr-o maniera priductiva pentru companie și pentru viața mea personală. Simt că am făcut cu succes acest lucru, iar de aici îmi vine satisfacția, nu din interviuri sau din apariții publice”, a declarat magnatul pentru publicația The Times.

Averea celui mai bogat dezvoltator american a crescut cu 1 miliard în ultimul an, ajungând la 13 miliarde dolari în luna martie, conform Forbes. Compania Irvine își concentrează mare parte a activității în California, stat în care miliardarul deține aproape 500 clădiri birouri, 116 ansambluri rezidențiale cu circa 45.000 unități, peste 40 centre comerciale, trei hoteluri, trei cluburi de golf și cinci porturi.

Spiritul antreprenorial și gustul pentru investiții imobiliare, caracteristici moștenite genetic

Născut în Los Angeles, în 1932, Donald Bren a crescut într-o lume privilegiată, departe de griji financiare. Familia mamei sale, de origine irlandeză, deținea o companie de producție feroviară, în timp ce tatăl său a fost producător de film, ajuns la cârma mamutului Metro-Goldwyn-Mayer. Pe lângă fascinanta lume a Hollywoodului, viitorul miliardar a intrat de mic în contact cu domeniul real estate: tatăl său s-a implicat în diverse proiecte imobiliare, fiind cunoscut pentru dezvoltarea unei importante părți din faimosul bulevard Sunset Strip.

  • Bren a urmat cursurile Univestității Washington, unde  a obținut o diplomă în economie și administrarea afacerilor
  • Miliardarul și-a început cariera imobiliară în 1958, când a înființat Bren Company, pentru a construi case, în Orange County, California

Cel mai bogat dezvoltator american a construit prima casa în Newport Beach, în 1958, cu ajutorul unui împrumut bancar de 10.000 dolari. Cinci ani mai târziu, Bren împreună cu doi asociați au pus bazele Mission Viejo Company (MVC) și au cumpărat circa 4.500 hectare de teren, pentru a începe proiectarea și dezvoltarea unei comunități.

Mission Viejo a fost una dintre ultimele zone urbanizate din Orange County, deoarece numeroși constructoriai anilor ’60 au decretat că terenul nu este propice pentru construcția de case. Donald Bren a conceput un proiect în care a plasat drumurile în văi și locuințele pe dealuri, adaptându-și viziunea la geografia locală. Planul urbanistic a funcționat, iar până la începutul anilor ’80, orașul Mission Viejo a fost în mare parte finisat. Conceptul a prins la public, iar cererea de locuințe era atât de ridicată, încât acestea se vindeau încă din stadiul de proiect. Orașul este amplasat într-un cadru idilic, se bucură de un lac artificial, iar în prezent, are o populație de circa 93.000 locuitori.

Proiectant, constructor și investitor, Bren este un factor extrem de influent în peisajul californian

În 1977, Bren s-a alăturat unui grup de investitori, pentru a achiziționa Irvine Company, unul dintre cele mai vechi nume de pe piața construcțiilor din SUA (contra sumei de 337 milioane dolari). Inițial, Bren deținea circa 34% din companie, însă până în 1983, a devenit acționar majoritar, iar până în 1996, a devenit unic proprietar. Mamutul Irvine a conceput planuri urbanistice și a dezvoltat așezări în Orange County, dar și ansambluri rezidențiale în Santa Monica, Silicon Valley și San Diego. De asemenea, compania construiește, achiziționează și administrează clădiri de biroruri în numeroase orașe din California, Los Angeles și Illinois.

„Am învățat că, atunci când păstrezi proprietăți pe termen lung, le poți ridica valoarea și ajungi să deții ceva tangibil care să demonstreze această valoare. Imi place sa ma implic cât mai mult în acest business, dat fiind faptul că sunt un om curios, energic și cu o mentalitate orientată către viitor. Nu gândesc deloc în trecut, nu mă gândesc la „zilele bune de altă dată”. Respect trecutul, dar sunt genul de om care privește numai înainte”, și-a rezumat omul de afaceri strategia de investiții imobiliare.

  • Unul dintre cei mai generoși filantropi americani, Bren a donat peste 1,3 miliarde dolari, de-a lungul vieții
  • Miliardarul a donat autorităților din Orange County peste 200 kilometri pătrați de teren, pentru a fi folosiți în scop recreațional, pentru construcția de parcuri și spații verzi

Presa americană subliniază că Donald Bren deține mai multă putere decât a reușit vreodată să aibă Howard Hughes, influențând viața de zi cu zi a locuitorilor din California – de la casele în care locuiesc sau magazinele de unde își fac cumpărăturile și până la politicienii care îi guvernează. Însă miliardarul a făcut eforturi uriașe și a investit sume impresionante pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor de rând, pentru a susține educația și pentru a proteja natura, strădanii pentru care a fost premiat și elogiat deopotrivă de autorități și organizații non-guvernamentale.

 

Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite    Imobiliare  Constanta  

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-03-12

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii