Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » ce ii tine pe investitori departe de romania
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Ce îi ține pe investitori departe de România?

Războiul politic dintre liderii țării trebuie să înceteze odată cu alegerile parlamentare. Altfel riscăm o depreciere puternică a monedei naționale și un declin al obligațiunilor și al investițiilor. Avertismentul apare într-un raport publicat de Bloomberg.

România nu mai este un punct de interes pentru investitorii straini, iar acest lucru a dus la majorarea costurilor de împrumut și la deprecierea leului, moneda națională atingând un minim istoric de 4,652 lei pentru un euro la începutul lunii august. Ca urmare, Banca Națională a României a fost nevoită să oprească o serie de reduceri de dobândă, al căror scop era stimularea economiei.

Nu cred că actuala coaliție de guvernare este conștientă de pericolele cu care se confruntă. Incertitudinea afectează investițiile străine, întrucât companiile devin foarte suspicioase privind prezența într-o țară în care nu știu la ce să se aștepte”, a declarat Michael Taylor, analist la Oxford Analytica.

Faptul că acest an electoral se va încheia este o veste bună, întrucât politicienii vor lăsa deoparte disputele politice și vor aborda aspecte cheie. Indiferent de formula Guvernului după vot, ne așteptăm să asigure stabilitate și predictibilitate pentru mediul de afaceri”, a declarat Mark Mobius, manager care administrează active de 50 miliarde dolari la compania Templeton Asset Management. 

Piața imobiliară în impas

Lipsa unei stabilități la nivel guvernamental a influențat în acest an întreaga economie, iar încetinirea ritmului de creștere economică nu avea cum să nu influențeze și piața imobiliară: prețurile au continuat să scadă, la fel s-a întâmplat și cu numărul autorizațiilor de construire, iar suprafața spațiilor comerciale livrate în acest an a scăzut cu 40% comparativ cu anul trecut.

Pe termen mediu și lung, trendul pieței imobiliare este influențat în mod decisiv de evoluția generală a economiei, iar cel mai bun lucru pe care îl putem face este să impulsionăm creșterea economică prin implementarea unor strategii de dezvoltare pe termen lung și prin atragerea fondurilor europene”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro, Cristan Orgonaș, analist financiar.

Noi trebuie să creăm mai întâi locuri de muncă și apoi să ne gândim la o piață imobiliară, să schimbăm fondul locativ, să modernizăm ș.a.m.d., asta numai dacă vrem să avem o piață imobiliară adevărată. Dar noi nu avem o economie. O dezvoltare a economiei va duce la o dezvoltare sănătoasă a pieței imobiliare? Da, așa este. Cum apreciați piața imobiliară din România? Noi nu avem piață imobiliară. Există niște prețuri, s-au făcut niște locuințe, dar asta nu e piață imobiliară. O piață imobiliară are nevoie, în primul rând, de o piață a închirierilor. Mă îndoiesc însă că se poate crea o piață a închirierilor cu un preț real al chiriilor care să dirijeze prețul de vânzare și de cumpărare, într-o țară unde 94% sunt proprietari”, este de părere Ilie Șerbănescu.

Sectorul agricol la pamant

 Discuțiile despre investițiile în agricultură stârnesc mereu polemici. Fiecare guvernare vorbește despre potențialul pe care îl are acest sector în România, dar măsurile care ar trebui să atragă investiții sunt doar pe hârtie. În realitate, acest segment este total lipsit de interes din partea autorităților.

 „Țara asta are nevoie de investiții în agricultură, are nevoie de investiții în industrie. România nu are bursă, este o țară subdezvoltată. România nu poate să se dezvolte până nu pune bazele unei țesături industriale proprii, pe care a avut-o cândva, dar a desființat-o”, ne-a declarat într-un interviu analistul economic Ilie Șerbănescu.

Scandalurile politice care nu par să se mai termine, produc­ția agricolă slabă cauzată de secetă, alături de nivelul scăzut al investițiilor și slaba absorbție a fondurilor europene au tras în jos economia României, care a revenit în teritoriul negativ în trimestrul al treilea. Astfel că, Produsul Intern Brut a scăzut în primele nouă luni cu 0,6% față de aceeași perioadă din 2011 și cu 0,5% față de trimestrul precedent. 

O bila neagra si pentru infrastructura din România

Nici la capitolul infrastructură nu avem  rezultate cu care să ne putem mândri. Ne situăm pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, potrivit unui raport realizat de Banca Mondiala, România având doar trei autostrăzi, cu o lungime totală de circa 500 km. Așa se face că, în prezent, lipsa autostrăzilor și calitatea precară a drumurilor naționale din România reprezintă un obstacol major în  calea investitorilor care ne ocolesc și preferă să dezvolte afaceri profitabile în țări vecine.

 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-12-07

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii