
Pentru această sumă mică retrasă de la bancomat de pe cardul de debit (cardul de salariu) românii lasă mai bine de jumătate din bani băncii, sub formă de comisioane, în anumite cazuri. Acestea variază între 0 și peste 6 lei.
În curând, românii vor ști în amănunt ce sume plătesc pentru fiecare operațiune cu cardul, la bancomat. De anul viitor, băncile vor fi obligate să afișeze pe ecranele bancomatelor sumele fixe pe care le achită clientul în cazul fiecărei operațiuni. Până atunci, este bine ca românii să știe ce comisioane plătesc când retrag bani de la bancomat, comisioane care includ și costuri impuse de Visa sau Mastercard.
Atunci când sunt retrase sume mici, comisioanele băncilor sunt extrem de mari, raportat la suma extrasă. De exemplu, cine scoate 10 lei poate plăti băncii un comision care echivalează cu mai bine de jumătate din sumă. În felul acesta, creditorii încearcă să încurajeze clienții să nu folosească cash.
Cât plătești dacă retragi bani de la banca proprie
De regulă, bănca de la care ați luat cardul percepe un comision de circa 0,2% din suma extrasă, dacă folosiți bancomatele sale pentru a scoate bani. În unele cazuri, băncile nu acceptă însă ca acest comision să fie mai mic de 50 sau 20 de bani.
Postat de Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -
Elite Imobiliare Constanta - Elite Vision And Consulting
Vezi toate ştirileData publicarii: 2014-11-11
Opinii clienti:
Momentan nu exista opinii postate.