Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » case fabricate si impachetate in romania trimise catre anglia belgia sau australia
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Case fabricate și împachetate în România, trimise către Anglia, Belgia sau Australia

Piața imobiliară din România nu pare să își revină după șocul produs de criza economică. Deși nevoia de locuințe este uriașă, iar prețurile au atins nivelul anului 2004, vânzările nu par să prindă un avans considerabil. Tocmai de aceea, dezvoltatorii au început să caute metode care să îi ajute să rămână în viață, dacă nu chiar să le aducă și profit. Exportul de imobiliare a devenit tot mai comun în rândul constructorilor autohtoni. Ba chiar s-a ajuns până la nivelul la care case fabricate și împachetate în România sunt trimisă către alte țări, cu o economie mai dezvoltată sau un apetit mai mare pentru achiziția de rezidențe.

Casele fabricate în România par să fie un succes, pe piețele externe. Tehnologia este de așa natură încât construcția poate fi produsă și ambalată în țară, apoi exportata catre divrese colturi ale lumii.. Această tactică de vânzări a permis dezvoltatorilor să își mărească încasările în această perioadă dificilă.

„În multe piețe, încă mai este lichiditate. Vorbesc despre Franța, Australia, Anglia, Belgia, chiar și Grecia sau Cipru. În aceste ultime două țări, oricât de greu ar părea, oamenii încă își mai construiesc case individuale. Nu vorbim despre vânzări masive, sunt câteva zeci de case. Dar cererea este în ușoară creștere”, arată Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

Dezvoltatorii se pregătesc să deschidă fabrici în mai multe colțuri ale lumii

De fapt, rezultatele obținute la export i-au încurajat pe dezvoltatori să se gândească să își deschidă fabrici și în alte locuri decât România.

„Exportul nu era în plan atât de curând. Speram să ne putem folosit întreaga capacitate aici, pe piața românească. Dar odată ce ajungem să construim 100-200 case/an într-o țară, vom face fabrică acolo. Pentru moment însă, facem case care sunt produse și împachetate aici, în România, deci creștem producția internă”, completează Prelea.

Prețul caselor produse în România și vândute în afara țării este cu cel puțin 30% mai mare decât se vinde pe piața internă. Pe de o parte, pentru că este vorba despre case ecologice, tehnologie care în alte țări este catalogată drept premium, iar pe de altă parte, pentru că se adaugă costuri suplimentare precum cel de transport. Pentru Australia, de exemplu, casele sunt mai scumpe cu 8-10 euro/mp, doar din cauza transportului.

După ce au început să fie exportate, casele făcute în România au devenit tentante și pentru români

Paradoxal, tocmai ideea de case construite pentru export i-a făcut pe români mai receptivi față de noile produse. Dar țările europene nu sunt singurele care atrag atenția dezvoltatorilor români. Unii dintre ei au găsit oportunități în zone pe care alții le cataloghează drept ostile.

„Noi mergem în Irak. Deschidem o sucursală acolo și începem să lucrăm. Fără prea multe planuri. În asemenea medii, nu poți să faci prea multe planuri. Sau dacă le faci, le faci degeaba, că sunt medii volatile. Ne asumăm riscuri, ne asumăm cheltuieli inițiale, căci facem muncă de pionierat. Irakul de azi seamănă mult cu România anilor 1992”, ne-a declarat Alexander Ignatiadis, CEO Octagon  Contracting & Engineering.

Irakul, o alegere atipică pentru un dezvoltator care nu mai vrea în România

La fel cum România a fost o țară care promitea profituri uriase investitorilor care erau dispuși să își asume riscuri pe măsură, și Irakul ar trebui să aducă același gen de beneficii dezvoltatorilor români care pleacă acolo.

„Irakul, pentru contractori, are tot. Are o infrastructură complet distrusă, după atâtea războaie și embargouri. Este o țară la fel de bogată ca Arabia Saudită. Are încă probleme de siguranță, ceea ce nu o face o destinație indezirabilă pentru firme foarte mari. Așa că pentru jucătorii medii și mici, ca noi, este un loc în care azi ne putem adjudeca un avantaj al primului venit”, continuă Ignatiadis.

Astfel, pentru a nu risca să piardă mai mult decât ar face-o în România, dezvoltatorii au ales să lucreze doar pe proiecte sigure. Centralele electrice sunt cele mai des întâlnite în planurile de dezvoltare ale zonei, precum și reconstrucția drumurilor. Pentru companii care au făcut deja aceste lucrări și în România, provocările nu sunt prea mari. Iar România se transformă încet într-un exportator important nu numai de mână de lucru, cum a fost înainte de criză, ci și de companii capabile să deruleze proiecte dintre cele mai importante.

 

Articol postat de Mircea Vinteanu

Sursa Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-08-25

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii