Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » capitala in plin proces de transformare: circuit turistic cu porturi piscine si centre sportive pe malul lacurilor bucurestene
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Capitala, în plin proces de transformare: circuit turistic cu porturi, piscine și centre sportive, pe malul lacurilor bucureștene

Procesul de îmbunătățire a imaginii Bucureștiului continuă. Capitala se va bucura de un nou circuit turistic – porturi cu vaporașe, amfiteatre cu scene plutitoare, zone de agrement cu piscine, centre de windsurfing și kite surfing, toate acestea vor apărea în următorii ani în zona lacurilor Floreasca și Tei. Autoritățile au semnat deja contractul de finanțare pentru acest proiect, urmează licitațiile.

Lacurile și parcurile reprezintă unul dintre punctele de atracție ale Bucureștiului, însă amenajarea acestora încă nu se face la standarde europene. Nu trebuie să ne pierdem speranța însă, autoritățile par interesate de acest subiect. Primăria Capitalei în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDAP) intenționează să transforme complet zonele din jurul lacurilor Floreasca și Tei. Spațiile vor face parte dintr-un circuit turistic cu porturi și vaporașe noi, centre dedicate sporturilor de apă, zone culturale și piste de biciclete. 

„Acest proiect reprezintă un segment din cei 60 km din salba de lacuri a Capitalei, de la Străulești la Pantelimon, respectiv un segment de mijloc care presupune mai puțini bani pentru amenjare. Plecăm din Herăstrău, prin ecluză, în Parcul Bordei, respectiv lacul Bordei, apoi în lacul Floreasca și ajungem în Lacul Tei. Construim, în primul rând, o cale de acces pentru ambarcațiunilor ușoare”, a declarat Sorin Oprescu la sediul MDAP, unde a fost semnat contractul de finanțare.

Proiectul a fost anunțat încă de anul trecut, însă abia acum au reușit autoritățile să semneze actele necesare. Planul de amenajare a celor două lacuri din Capitală prevede:

  • șase porturi pentru vaporașe turistice
  • 12 debarcadere pentru ambarcațiuni de mici dimensiuni
  • Două amfiteatre cu scene plutitoare, fiecare având o capacitate de 240 locuri
  • Construirea unei săli polivalente, cu 360 locuri (suprafață: 260 mp)

Bucureștenii se vor bucura de trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală, precum și de piste pentru biciclete (4 km). De asemenea, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București intenționează să pună la dispoziția vizitatorilor un vaporaș turistic de agrement, 33 echipamente de windsurfing, 30 echipamente de kitesurfing, precum și 40 caiace și 100 bărcuțe și hidrobiciclete. Atât vaporașul turistic, cât și sistemele de biciclete și clădirile pentru servicii vor fi alimentate cu energie solară.

Lacurile urmează a fi curățate, iar lucrările de consolidare a malurilor din beton trebuie să înceapă cât mai curând, pentru ca zona dintre lacul Herăstrău și lacul Tei să poată fi navigabilă. După ce se va organiza licitația de atribuire și va fi desemnat un câștigător, proiectul va avea 28 luni la dispoziție pentru a fi implementat, suprafața totală amenajată pentru turism fiind de 11,1 hectare. De asemenea, autoritățile menționează că, prin realizarea acestui proiect, se vor crea 112 noi locuri de muncă. Parcurile vor rămâne deschise pe toată perioada lucrărilor de amenajare, iar primarul Sorin Oprescu a promis că se vor face eforturi astfel încât bucureștenii să fie cât mai puțin deranjați.

Mai mult de un sfert din banii pentru acest proiect vor proveni din fonduri europene nerambursabile

Primarul Sorin Oprescu și ministrul Liviu Dragnea au semnat marți, 12 februarie, contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei (și zona adiacentă lor”, ce face va fi finanțat prin Programul Opreațional Regional, Axa Prioritară 5 – Dezvoltarea regională și promovarea turismului.

Amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei va costa 20 milioane euro (88,3 milioane lei), însă circa 5,3 milioane euro (23,4 milioane lei) vor proveni din fonduri europene nerambursabile. Primarul Sorin Oprescu a declarat că munipalitatea poate susține aceste proiecte „chiar și în condițiile unui buget de răstriște”, iar lucrările vor fi demarate de îndată ce partea legală a proiectului va fi rezolvată.

    Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite    Imobiliare  Constanta

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-02-13

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.

Oferte exclusive

Ultimele Oferte

Tomis Plus - Apartament cu 3 camere lux in Complex Georgia Residence
Tomis Plus - Apartament cu 3 camere lux in Complex Georgia Residence

Dormitoare: 2

Suprafata utila: 80,95 mp

Confort: 0


135.000 Euro
Tomis Plus - Apartament cu 3 camere situat in bloc nou Complex Georgia Residence
Tomis Plus - Apartament cu 3 camere situat in bloc nou Complex Georgia Residence

Dormitoare: 2

Suprafata utila: 79,03 mp

Confort: Lux


100.000 Euro
OFERTA LIMITATA DIRECT DEZVOLTATOR! TOMIS NORD - Apartament cu 2 camere TIP 3 in Perpetum Residence II
OFERTA LIMITATA DIRECT DEZVOLTATOR! TOMIS NORD - Apartament cu 2 camere TIP 3 in Perpetum Residence II

Dormitoare: 1

Suprafata utila: 57,89 mp

Confort: Lux


74.850 Euro
Tomis Nord - Complex Tic-Tac - in precontract dupa doar o zi - Apartament compus din 2 camere, etaj 1
Tomis Nord - Complex Tic-Tac - in precontract dupa doar o zi - Apartament compus din 2 camere, etaj 1

Dormitoare: 1

Suprafata utila: 32 mp

Confort: 3


42.000 Euro
Mamaia Nord - Apartament de lux cu 2 camere, mobilat si utilat complet
Mamaia Nord - Apartament de lux cu 2 camere, mobilat si utilat complet

Dormitoare: 1

Suprafata utila: 54 mp

Confort: 1


95.000 Euro
Vezi toate ofertele
PromoReclama

©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii