Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » ankara una dintre capitalele cu cele mai ieftine proprietati imobiliare
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Ankara, una dintre capitalele cu cele mai ieftine proprietăți imobiliare

Capitala Turciei nu este nici pe departe la fel de faimoasă precum Istanbul, însă este o metropolă aflată în continuă expansiune. Datorita dezvoltarii infrasctructurii, precum și a monumentelor istorice sau a frumuseților naturale, Ankara a reușit să iasă din umbra Istanbulului, considerat a fi capitala simbolică a Turciei. Investitorii locali și străini sunt interesați de piața imobiliară de aici, deoarece prețurile sunt simțitor mai mici decât în cel mai mare oraș al țării, în timp ce randamentele din chirii sunt cel puțin la fel de bune.

AnkaraAnkara este capitala și al doilea mare oraș Turciei, dar este considerabil mai mic și mai puțin faimos decât Istanbul, astfel că și prețul proprietăților imobiliare este semnificativ mai mic. Cu toate acestea, Ankara este centrul politic al țării, aici își au sediul toate ambasadele străine, în același timp fiind și un important oraș comercial și industrial, amplasat strategic în centrul rețelei de transport rutier și feroviar a țării. Drept urmare, cererea pentru locuințe de închiriat este cel puțin la fel de mare ca și în cel mai mare oraș turc.

  • Ankara este un oraș cu o istorie impresionantă, fiind cunoscut în trecut sub numele de Angora, până în 1930
  • Capitala Turciei se întinde pe o suprafață de circa 2.500 kmp, având o populație de peste 4,3 milioane locuitori

În timp ce cele mai puternice economii ale lumii se luptă cu recesiunea, Turcia traverseaza o perioada de inflorire economica, iar piața imobiliară se dezvoltă cu repeziciune. Turcia se plasează pe locul trei în clasamentul statelor care au înregistrat cele mai mari creșteri de preț ale proprietăților imobiliare între iunie 2011 și iunie 2012, după Brazilia și Austria, depășind țări precum Rusia sau Hong Hong, conform Kinght Frank Global House Price Index.

Preț mediu al apartamentelor din Ankara, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament central – 900 euro/mp
  • Apartament semicentral – 600 euro/mp

În ultimul an, prețul locuințelor din Ankara a urcat cu 14%, conform Reidin, însă tot este la jumătate față de proprietățile din Istanbul. Cumpărătorii par să fie interesați în special de unitățile cu suprafețe reduse, în cazul acestora înregistrându-se cele mai mari creșteri de preț. Mai mult, specialiștii locali estimează că valoarea proprietăților va continua să se aprecieze pe parcursul acestui an, mai ales datorită relaxării restricțiilor de achiziție impuse cetățenilor străini.

Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament cu un dormitor – central: 320 euro/lună; semicentral: 180 euro/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 500 euro/lună; semicentral: 300 euro/lună

Deși Istanbul este prima preferință a turiștilor străini, Ankara se bucură de o comunitate a expaților mult mai numeroasă, datorită faptului că aici își au sediul cele mai importante instituții internaționale, precum și ambasadele străine. Oferta de locuințe de închiriat este extrem de mare, precum și foarte accesibilă pentru buzunarele occidentalilor.

 Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite    Imobiliare  Constanta

  Sursa: Imopedia

 

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-04-16

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii