Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » amenajarea unei bai de dimensiuni reduse intre functionalitate si estetica
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Amenajarea unei băi de dimensiuni reduse, între funcționalitate și estetică

Camera de baie este una dintre cele mai importante încăperi ale locuinței, ideal fiind ca amenajarea sa să îmbine armonios practicul cu esteticul. Din păcate, cele mai multe apartamente de bloc sunt dotate cu băi de dimensiuni reduse, astfel că nu ne putem alege mereu obiectele sanitare și accesoriile dorite. Însă există câteva mici trucuri care contribuie la senzația de amplificare a spațiului. 

Proprietarii unor locuințe cu suprafețe mari (deci și cu băi pe măsură) pot alege orice culoare sau stil, preocupându-se doar de armonia generală – ideal este ca mobilierul, pardoseala, pereții și obiectele sanitare să aparțină aceluiași stil, iar nuanțele să fie în concordanță. Însă lucrurile se schimbă atunci când este vorba de băile cu dimensiuni reduse – specialiștii nu recomandă orice fel de culori, iar obiectele sanitare, accesoriile sau modelul plăcilor de faianță ar trebui si fie cât mai simple, pentru a nu încărca nici fizic, nici vizual.

„Pentru spațiile mici, aș recomanda folosirea placajelor ceramice în cantități reduse, strict pe zonele de maximă necesitate (peretele unui duș sau zona din spatele lavoarului). Se poate evita încărcarea spațiului prin folosirea placajelor doar până la un nivel intermediar și prin alegerea unor texturi de proporții reduse, cum ar fi mozaicul. Pentru restul pereților, ce nu intră în contact direct cu apa, recomand zugrăvelile lavabile speciale pentru spații umede sau tapetul din aceeași gamă. Vor da un aer mult mai călduros spațiului”, propune arhitect Alexandra Zamfirescu.

Există modalități prin care senzația de spațiu poate fi intensificată, totul ține de culoarea și textura meterialelor folosite. Pentru spațiile mici, sunt recomandate culorile calde, care dau senzația unui spațiu deschis.

„Nuanțele calde, luminoase, pot amplifica senzatia de spatiu. Este de preferat ca fondul dominant să fie unul deschis, neutru, iar dacă se doresc accente de culoare sau contrast, acestea ar trebui folosite în proporție redusă, în cazul spațiilor mici”, recomandă reprezentantul Biroului de Arhitectură Alexandra Zamfirescu.

Oglinzile amplasate corect accentuează senzația de luminozitate și spațiu  

Unul dintre cele mai însemnate elemente în orice baie este oglinda, iar într-o încăpere de dimensiuni reduse, aceasta poate amplifica impresia de spațiu și luminozitate, dacă este amplasată corect. Specialiștii nu ne sfătuiesc să alegem oglinzi mici, indiferent de suprafața camerei. În general, oglinda se poziționează deasupra lavoarului, iar oglinzile așezate față în față intensifică senzația de spațiu, așa că nu ezitați să alegeți și un alt dulăpior cu oglinzi, pe care să îl montați pe peretele opus.  

„Nuanțele deschise, iluminatul generos sau folosirea efectului de oglindire vor contribui întotdeauna la senzația de amplificare a unui spațiu”, sfătuiește arh. Zamfirescu.

Nu trebuie sa neglijam materialele din care sunt realizate obiectele sanitare și trebuie să analizăm atent raportul calitate-preț. Cum la noi produsele originale sunt fidel imitate, specialiștii ne avertizează că prețul nu reflectă întotdeauna calitatea, astfel că ne sfătuiesc să alegem garanția pe care o oferă un furnizor de elită. În plus, în cele mai multe cazuri, vom beneficia și de sfaturi în ceea ce privește amenajarea.

„În ultimul an,am observat un interes crescut al românilor pentru renovarea băilor, dar și o schimbare la nivelul produselor alese în acest scop. Astfel, dacă până de curând, clienții noștri optau pentru obiecte sanitare simple, albe, în prezent aceștia au început să se inspire din tendințele europene în amenajarea băilor și să aleagă produse în culori și texturi moderne”, declară Mugurel - Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Camera de baie – un spațiu dedicat relaxării, ce poate fi amenajat modern, indiferent de dimensiuni

Nu în ultimul rând, chiar dacă avem la dispoziție o baie de dimensiuni reduse, trebuie să ținem cont de tendințele din domeniu. Amenajarea locuintelor moderne se inspiră din trecut, astfel că specialiștii ne propun accente vintage chiar și în băi.

„Estetica vintage este noua tendință în domeniul amenajărilor interioare. Designerii de placaje ceramice s-au inspirat din finețea modelelor tradiționale de influență mediteraneeană și au propus, pentru noul sezon, imprimeuri în nuanțe patinate. Un exemplu în acest sens este colecția creată de designerul Francisco Segarra pentru Peronda”, încheie reprezentantul Biroului de Arhitectură Alexandra Zamfirescu.

 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-11-10

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii