Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » achizitionarea unui imobil in spania
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Achizitionarea unui imobil in Spania

  Condiţiile de achiziţionare pentru persoanele fizice sau juridice române sunt identice cu cele pentru locaţiile aflate pe zona continentală a Spaniei şi deci nu sunt stabilite niciun fel de obstacole legislative pentru investitorii români. Obţinerea numărului spaniol de înregistrare fiscală (NIE) este o condiţie prealabilă pentru transferul dreptului de proprietate. Escritura de compraventa este o înregistrare notarială cu caracter de document atestator al dreptului de proprietate.

Impozitele şi taxele uniforme aferente achiziţionării unui imobil

În cazul achiziţionării unui imobil nou, cumpărătorul (primul proprietar) va plăti TVA în valoare de 4 %. În cazul achiziţionării unui imobil vechi, cumpărătorul plăteşte impozitul pe veniturile din transferul dreptului de proprietate imobiliară în valoare de 7 - 10%. Taxele notariale şi alte taxe de transfer sunt de cca. 3 % din preţul de achiziţie al imobilului. Comisionul agenţie imobiliară incepe de la 3%

Alte taxe legate de deţinerea în proprietate a imobilului

În cazul în care este vorba despre un imobil din cadrul unui complex/resort, proprietarul plăteşte aşa-zisul Comunidad (curăţenia spaţiilor comune, paza, întreţinerea spaţiilor verzi, curăţenia piscinei ş.a., inclusiv fondul de reparaţii) - valoarea acestor taxe depinde de calitatea proiectului şi de serviciile oferite.

Servicii şi energie – apă, electricitate, gaz, telefon

Impozitul imobiliar este calculat din valorile de tabel ale imobilului, aflate la în posesia consiliului local. Sumele aferente acestor valori depind de imobilul concret şi de amplasamentul acestuia.

     

           Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2018-09-23

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii