Vremurile de criză înseamnă pagubă pentru cei mai mulți, dar oportunități uriașe de creștere pentru cei puțini care reușesc să speculeze momentul. Așa se face că, de la debutul crizei încoace, numărul marilor milionari ai lumii a crescut impresionat. Iar acesta este doar începutul. Analizele arată că următorii trei ani vin cu condiții ideale pentru cei care vor să își crească averile. Romania insa, nu exista pe harta locurilor ideale pentru facut averii. În schimb, antreprenorilor li se recomandă să investească în câteva puncte fierbinți din lume.
La nivel mondial, numărul milionarilor cu o avere de peste 100 milioane dolari va crește până la 86.000, până în anul 2016. În 2011, erau doar 63.000 persoane pr această listă. Creșterea estimată este deci de 37% pentru acest interval de cinci ani, față de 29%, cât a fost în perioada 2006-2011. Urmează deci trei ani cruciali pentru cei care vor să își crească averile, dar românii care au asemenea planuri trebuie să își gândească expunerea în așa fel încât să lucreze mai puțin în țară și mai mult în zonele fierbinți ale lumii. În România, prognozele pe termen scurt sunt pesimiste, iar pe termen mediu și lung, nimeni nu se încumetă să facă aprecieri.
„Revenirea economică modestă de până acum și condițiile adverse de pe piețele externe și interne ne-au determinat să modificăm estimarea de creștere economică pe termen scurt și mediu. 2012 aduce României cea mai severă secetă din ultimii cinci ani, cu efecte negative imediate asupra creșterii economice și inflației. Pe lângă aceasta, mediul extern rămâne unul advers, iar încrederea agenților economici și a consumatorilor din Zona Euro nu prezintă semne de redresare”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Florin Eugen Sinca, analist BCR.
China și India vor obliga SUA să renunțe rapid la titlul de cea mai mare economie din lume
În aceste condiții, oamenii de afaceri români care vor să joace jocurile mari ar trebui sa isi orienteze planurile de afaceri catre noi orizonturii. Momentan, întreaga lume se pregătește pentru căderea Statelor Unite ale Americii de pe primul loc al celor mai mari economii din lume. China va fi următoarea mare putere la nivel mondial, potrivit analizelor economice, iar acest lucru ar trebui să se întâmple până în anul 2020. Din 2050, puterea se va schimba din nou și, de data aceasta, India va urca pe locul întâi.
„FMI anticipează că economiile emergente vor crește cu până la 5,4% anul acesta și 5,9%, anul viitor. Este mai puțin decât se anticipa anterior, dar o creștere impresionantă în continuare. Acest lucru se traduce într-un sfârșit pentru hegemonia vestică. De cealaltă parte, dezvoltarea Asiei raportat la PIB-ul mondial va crește de la 27% la 49%, în 2050”, arată un raport întocmit de City Bank.
Vietnam, Sri Lanka sau Irak au ajuns mai repede decât România în topul țărilor interesante pentru milionari
China și India sunt deci în topul țărilor cu cea mai mare creștere, în următorii 40 ani. Totuși, mai sunt și alte țări care promit creștere. Rusia și Brazilia sunt primele două dintre ele, urmare de țări precum Bangladeș, Egipt, Indonezia, Irak, Mongolia, Nigeria, Filipine, Sri Lanka sau Vietnam.
„Toate aceste țări sunt sărace azi și au decenii întregi să recupereze. Unele dintre ele, precum Nigeria, Mongolia, Irak și Indonezia, beneficiază de numeroase resurse naturale de care ne așteptăm să beneficieze mai mult decât în trecut”, arată oficialii City Bank.
Mexic, Turcia, Thailanda și Iran sunt trecute pe lista țărilor cu potențial, dar care momentan ar trebui doar analizate, din cauza unei nevoie uriașe de îmbunătățire la nivel fiscal și politic. Chiar dacă toate aceste țări promit multe, milionarii sau aspiratntii la acest titlu ar trebui să fie în continuare în gardă. Problemele sunt mult mai complexe decât criza financiară în sine. De altfel, cercetările de piață arată că actuala criză financiară reprezintă o amenințare mai mult pentru oamenii de afaceri din Singapore, în timp ce indienii se tem de inflație, rușii de o preluare ostilă și de acțiuninile guvernului, iar cei din Hong Kong se tem de devalorizarea banilor.
Articol postat de Mircea Vinteanu
Sursa Imopedia
Momentan nu exista opinii postate.