Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » piata imobiliara din italia in cadere strainii profita si cumpara case de vacanta la jumatate de pret
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Piața imobiliară din Italia, în cădere. Străinii profită și cumpără case de vacanță la jumătate de preț

Problemele economice cu care se confruntă Italia au afectat inevitabil și piața imobiliară, iar prețul locuințelor din peninsulă a scăzut puternic. Profitând de dificultățile financiare ale italienilor, germanii, britanicii și rușii investesc în case de vacanță.  

Piața imobiliară din Italia, în cădere. Străinii profită și cumpără case de vacanță la jumătate de prețVânzările de proprietăți rezidențiale au scăzut anul trecut în Italia cu 26%, ajungând la 88,1 miliarde euro, ca urmare a reducerii creditării ipotecare, pe fondul a doi ani de recesiune și al incertitudinilor legate de taxe, notează Bloomberg.

Atrasi de noile preturi, străinii au investit anul trecut 2,1 miliarde euro în piața imobiliară din Italia, numărul cumpărătorilor din afara țării crescând cu 14%  în 2012, potrivit datelor institutului de cercetare Scenari Immobiliari.

Cei mai interesați de proprietățile italienilor sunt germanii, și asta încă din anul 2009. Statisticile arată că 40% din totalul achizițiilor înregistrate în Italia, sunt încheiate de germani. Aceștia sunt urmați de britanici, care reprezintă18%, și de ruși,(13%).

Este o perioadă propice pentru străini să cumpere. Proprietăți care costau 2,5 milioane euro au scăzut la 1,5 milioane euro, din cauza taxelor și situației economice. Prețurile pot să scadă chiar și cu 30% la negociere”, a declarat Francesca Andreini, proprietarul agenției imobiliare Case e Ville, din Siena.

Numărul cetățenilor germani interesați de achiziția unei proprietăți în Italia a crescut semnificativ în ultimii ani, potrivit studiilor. Aproape 43% din respondenții unui sondaj realizat de o firmă din Germania au declarat că văd casele de vacanță din Italia ca pe o investiție pentru ieșirea la pensie, în timp ce un sfert au afirmat că sunt o formă de protecție împotriva inflației.

Prețuri pe care italieni nu și le permit

Străinii au plătit anul trecut, în medie, 500.000 euro pentru o proprietate în peninsulă, ceea ce reprezintă un preț foarte mare pentru italieni care câștigă în medie aproximativ 20.000 euro pe an, potrivit datelor furnizate de ministerul de Finanțe. Spre comparație, un german câștigă anual cu 36% mai mult, circa 27.000 euro.

Prețul locuințelor din Italia a scăzut în ultimul semestru a lui 2012 cu 4,6% și cu 12% față de vârful atins în 2008, iar specialiștii imobiliari susțin că scăderile vor continua și în acest an, estimând o iefticire de 5%.

Scăderea vânzărilor în 2012 a fost o surpriză pentru noi, deoarece noi am crezut că am atins cel mai scăzut nivel sau aproape cel mai scăzut nivel în 2011. Este nevoie de mai multe credite de la bănci, fără acești bani, nu este posibilă o revigorare a vânzărilor, chiar dacă prețul proprietăților a scăzut semnificativ” spune Luca Dondi, reprezentant al companiei de cercetare Nomisma.

    Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite    Imobiliare  Constanta

    Sursa: Imopedia.ro

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-05-08

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii