Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » legea favorizeaza datornicii de reacredinta se plang recuperatorii de datorii
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Legea favorizează datornicii de rea-credinţă, se plâng recuperatorii de datorii

Executarea silită este una dintre cele mai mari temeri ale clienţilor bancari. Nimeni nu vrea să ajungă în această situaţie, dar după trei luni de neplată, banca poate recurge la o asemenea măsură. Însă întregul demers poate dura mai mult de doi ani, în cazul complicaţiilor. Clienţii de rea-credinţă se pot aştepta la ani întregi de judecată şi conflicte permanente cu banca sau recuperatorii de datorii.

Legea favorizează datornicii de rea-credinţă, se plâng recuperatorii de datoriiCriza financiară a însemnat o oportunitate uriaşă, pentru firmele specializate în recuperarea datoriilor. Însă în ciuda numărului mare de clienţi din ultimii ani, afacerile acestora nu sunt tocmai prospere. Clienţii reclamaţi de bănci pentru neplată pur şi simplu nu au cu ce să îşi achite datoriile, motiv pentru care dosarele de recuperare se închid cu dificultate.

„Sperăm în dispariţia crizei economice şi aşteptăm ca un mediu similar anilor 2006 – 2007, când apelai un debitor să-şi plătească datoriile, iar el mergea la bancă chiar a doua zi, făcea un credit, îşi plătea datoria şi rămânea cu eşalonarea de plată către bancă, pe care putea să o achite, căci avea serviciu stabil sau firma îi mergea bine. Eram multumiţi şi noi, era mulţumită şi banca, era mulţumit şi debitorul că îşi achita datoriile, era bine pentru toată lumea. Sigur, nu vor reveni vremurile de înainte de criza financiară, dar sperăm într-o ameliorare treptată”, au declarat pentru IMOPEDIA.ro specialiştii Recupit & Asociaţii.

Pentru vânzarea unui bun executat silit, este nevoie de până la 30 de licitaţii şi scăderi masive de preţ

Volumul dosarelor de recuperare a crescut puternic în ultimul timp. Persoanele fizice intarzie tot mai des cu achitarea ratelor lunare, iar restanţele companiilor către furnizori s-au accentuat puternic în ultimele 10 luni, arată specialiştii citaţi. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la bugetul de stat, unde încasările de taxe şi impozite de la firme sunt din ce în ce mai mici, iar blocajele de plată, tot mai dese. Numărul celor care nu îşi mai pot plăti creditele încă mai creşte într-un ritm alarmant.

„Băncile au început să accelereze procesul de recuperare a datoriilor pe care le au românii către ele. Se scot la vânzare de către executorii judecătoreşti numeroase case, apartamente şi terenuri, pentru că cei care au luat bani de la bănci nu mai au posibilitatea să returneze sumele datorate. Dar este extrem de greu să găseşti cumpărători pentru bunurile scoase la vânzare prin executare silită. Pentru vânzarea unui singur bun ai nevoie şi de 25 – 30 de licitaţii cu scăderi abrupte din preţul iniţial”, continuă specialiştii în recuperări.

Datornicii încearcă să tragă de timp sperând că pot face rost de bani pentru a-şi plăti datoriile

O altă situaţie care îngreunează procesul de recuperare este în cazul clienţilor de rea-credinţă. În momentul în care nu mai pot achita sumele datorate, aceştia apelează la orice tertip, indiferent dacă este ilegal, pentru a trage de timp. Speranta acestora este ca vor putea astfel sa reia plata, la un moment dat, astfel încât bunul să nu mai fie executat. Asemenea cazuri ajung în instanţă, dar firmele de recuperare preferă să evite pe cât se poate asemenea circumstanţe.

„Astfel de situaţii nu ajută firmele de recuperare în derularea mai rapidă a procedurilor de îndeplinire  a recuperării sumelor restante de bani. În instanţa de judecată se merge foarte greu, din punct de vedere al termenelor de judecată. Instanțele sunt foarte aglomerate şi documentele/sentinţele judecătoreşti se eliberează cu foarte mare întârziere. Spre exemplu, te judeci în instanţă începând de la câteva luni până la doi ani, iar apoi mai dureaza aproape şase luni până la comunicarea sentinţei sau a încuviinţării la executare silită”, spun specialiştii Recupit&Asociaţii.

Astfel, specialiştii în recuperarea datoriilor au acum mai multe dosare pe care nu le pot închide, din cauza lipsei de lichidităţi a datornicilor. Ei se aşteaptă ca rezultatele muncii de acum să apară în momentul în care economia îşi va reveni măcar parţial, astfel încât clienţii executaţi să aibă cum să îşi achite datoriile.

  

  Citeste mai departe si afla ce servicii AloElite am externalizat pentru tine.........>>>

    

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2014-04-29

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.

Oferte exclusive

Ultimele Oferte

Tomis Plus - Apartament cu 3 camere lux in Complex Georgia Residence
Tomis Plus - Apartament cu 3 camere lux in Complex Georgia Residence

Dormitoare: 2

Suprafata utila: 80,95 mp

Confort: 0


135.000 Euro
Tomis Plus - Apartament cu 3 camere situat in bloc nou Complex Georgia Residence
Tomis Plus - Apartament cu 3 camere situat in bloc nou Complex Georgia Residence

Dormitoare: 2

Suprafata utila: 79,03 mp

Confort: Lux


100.000 Euro
OFERTA LIMITATA DIRECT DEZVOLTATOR! TOMIS NORD - Apartament cu 2 camere TIP 3 in Perpetum Residence II
OFERTA LIMITATA DIRECT DEZVOLTATOR! TOMIS NORD - Apartament cu 2 camere TIP 3 in Perpetum Residence II

Dormitoare: 1

Suprafata utila: 57,89 mp

Confort: Lux


74.850 Euro
Tomis Nord - Complex Tic-Tac - in precontract dupa doar o zi - Apartament compus din 2 camere, etaj 1
Tomis Nord - Complex Tic-Tac - in precontract dupa doar o zi - Apartament compus din 2 camere, etaj 1

Dormitoare: 1

Suprafata utila: 32 mp

Confort: 3


42.000 Euro
Mamaia Nord - Apartament de lux cu 2 camere, mobilat si utilat complet
Mamaia Nord - Apartament de lux cu 2 camere, mobilat si utilat complet

Dormitoare: 1

Suprafata utila: 54 mp

Confort: 1


95.000 Euro
Vezi toate ofertele
PromoReclama

©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii