Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » imobiliarele: un domeniu in care profitul vine cu riscuri mari
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Imobiliarele: un domeniu în care profitul vine cu riscuri mari

Păstrarea unei afaceri în sfera profitabilă este tot mai dificilă, mai ales în domeniul imobiliar. Acest segment reprezintă un paradox pentru piaţa afacerilor în România. În perioada de criză, numai piaţa imobiliară a ţinut primul loc în două topuri complet opuse: cel mai profitabil domeniu din România şi domeniul cu cele mai multe pierderi din România. Acest lucru este de natură să arate că problemele nu sunt la nivel sectorial, ci la nivel micro, reprezentând problemele companiilor de a se păstra profitabile.

Imobiliarele: un domeniu în care profitul vine cu riscuri mariPotrivit unui studiu întocmit de CIT Restructuring, în perioada 2010-2012, sectorul imobiliar a marcat pierderi totale de peste 1,36 miliarde euro. În aceeaşi perioadă însă, acelaşi sector a avut un profit de peste 502 milioane euro, fiind pe primul loc în topul celor mai profitabile industrii. Mai mult, sectorul de telecomunicaţii, care ocupă locul doi în top, este situat la o distanţă considerabilă, cu un profit total de 345 milioane euro. Atât suma cât şi evoluţia acesteia sunt alarmante, spun specialiştii.

„În fiecare an, creşte decalajul dintre companiile care înregistrează profit şi cele care sunt pe pierdere. Numărul celor care înregistreaza pierderi reprezintă jumătate din numărul celor care au înregistrat profit, dar valoarea pierderii creşte până la 70% din totalul profitului cumulat al celor 13.169 companii analizate”, arată studiul specialiştilor CIT Restructuring.

Dintre companiile profitabile, jumătate au o marjă de profit sub 5%

Mai mult, chiar şi pentru cei care intră pe lista companiilor profitabile, nu înseamnă că afacerile merg fără probleme. Un alarmant procent de 90% din societăţile care au generat profit în 2012 au avut o profitabilitate redusă, care se încadrează între 0% şi 25%, iar 56% dintre acestea au marja sub 5%.

„Dintre companiile analizate, doar 6.800 au avut o solvabilitate sănătoasă în anul 2012. De exemplu, peste 200%. Alte 4.000 de companii, care reprezintă 20% dintre companiile analizate, sunt insolvabile”, arată raportul CITR.

Dinamica acestui contrast intre companiile solvabile si cele insolvabile sunt de natură să evidenţieze fragilitatea sistemului economic local, arată specialiştii. Companiile au crescut pe un fundal economic fără un fundament solid, înainte de criză, pentru a se prăbuşi apoi brusc, tocmai din acest motiv. Zona Bucureşti-Ilfov se arată a fi cea mai periculoasă pentru dezvoltarea unei companii, în acest context. 43,7% dintre pierderi sunt generate de această parte a ţării. Timiş şi Sibiu aduc fiecare încă 34% din ponderea companiilor neprofitrabile. În apropiere, Constanţa şi Braşov livrează 32% dintre companiile neprofitabile iar Cluj, Prahova, Iaşi, Galaţi şi Dolj au fiecare maximum 30% dintre companiile neprofitabile.

    

     Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2014-06-30

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii