Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » ghidul unei vanzari in profit: grija la detalii aduce pretul cel mai bun
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Ghidul unei vânzări în profit: grija la detalii aduce prețul cel mai bun

Valoarea unei case depinde întotdeauna de cine o estimează. Pentru proprietar, care este atașat emoțional de loc, casa poate fi neprețuită. Dar pentru clienți, un blat de bucătărie ciobit, gazonul neîntreținut sau gardul inestetic se pot traduce într-o casă în care nu vor să trăiască. Acestea sunt câteva dintre problemele mari care au cele mai simple soluții. Există însă și probleme mari, greu sau imposibil de rezolvat, dar care trebuie luate în calcul pentru a afla valoarea obiectivă a casei.

Ghidul unei vânzări în profit: grija la detalii aduce prețul cel mai bunRegula numărul unu în toată lumea, atunci când este vorba despre valoarea unei case este: locație, locație și iar locație. Zona in care este amplasata casa poate creste sau scade valoarea de piata a acesteia cu până la jumătate, ba chiar și mai mult. Iar acest lucru nu se schimbă nici dacă este vorba despre o construcție excepțională.

„O casă scumpă, impecabil finisată dar construită într-o zonă ieftină, va avea cu siguranță o valoare mult mai mică decât dacă aceeași casă ar fi construită într-o zonă în care sunt mai multe locuințe de același fel”, arată pentru Elite Vision, Dan Suciu, analist imobiliar.

Modernizările: un cuțit cu două tăișuri

Într-un moment în care oferta este mai mare decât cererea, cum se întâmplă acum, clienții sunt mult mai pretențioși. În loc să vadă potențialul într-o baie sau o bucătărie demodată, ei sunt tentați mai degrabă să caute o altă locuință, care nu le va cere atât de multă muncă și viziune.

„Dacă blatul de bucătărie este ciobit, zgâriat, unii clienți se întreabă ce este în neregulă cu locuința. La fel și când este vorba despre mobilă demodată. Nu contează nici că prețul este mai mic, mulți preferă un preț mai mare, dar un apartament deja aranjat, gândindu-se că oricum ar investi diferența de bani în modernizare”, arată Simona Marcu, broker imobiliar.

Dar modernizarea locuinței înainte de vânzare este un cuțit cu două tăișuri. Pe de o parte, poate ajuta la vânzarea mai rapidă, iar banii cheltuiți pe transformare pot fi recuperați dublu. Pe de altă parte însă, este posibil ca schimbările să nu placă tuturor, iar o parte din potențialii clienți ajung în aceeași situație de a căuta altceva.

Case fără probleme, vândute la preț de executare silită

Este cunoscut faptul că vecinătatea cu case executate silit scade valoarea locuinței, dar există păreri contrare referitor la procentul acestei scăderi. Potrivit unui studiu al Universității Harvard, valoarea unei case scade în medie cu 1% dacă aceasta este situată la aproximativ 75 de metri de o casă executată silit. Dar această informație este supusă discuțiilor.

„Dacă este vorba despre o casă liberă de obligații, dar înconjurată de case executate silit, atunci ea se poate vinde doar dacă are un preț ca și cum ar fi și ea executată. Uneori, volumul caselor cu probleme este atât de mare încât trage în jos toată piața. Dar dacă vorbim despre o singură casă executată într-un cartier de case fără probleme, atunci cu siguranță prețul nu este afectat”, declară Marcel Toader, executor judecătoresc.

Problemele grave sunt cele de structură sau instalații

O casă șubredă este întotdeauna de natură sa puna pe goana majoritatea clientilor. Acest lucru se întâmplă și dacă este vorba despre probleme mici, cum ar fi igrasia sau scurgerile de pe țevi. Dar când vine vorba despre probleme ale structurii, pereților sau acoperișului, lucrurile se complică chiar și mai mult.

„Clienții vor să intre în casă și să aibă senzația că se pot muta imediat. Proprietarii însă încearcă să vândă casa cu probleme, la un preț mai mic. Iar acest lucru se întâmplă și în zonele de lux, cu case vechi, precum Cotroceni, Parcul Carol sau Cișmigiu”, continuă Simona Marcu, broker imobiliar.

Potrivit specialiștilor, un acoperiș care trebuie reparat reduce aproximativ 15% din valoarea locuinței, problemele de încălzire sau lipsa aerului condiționat pot tăia 20% din preț iar sistemul electric problematic poate reduce prețul cu 10%. Modul în care arată casa în clipa în care o vede potențialul client contează foarte mult. Chiar și lucrurile mărunte, precum gardul de pe care se decojește vopseaua sau gazonul netuns pot pune pe fugă clienții.

„Clienții se gândesc că dacă proprietarul nu poate să aibă grijă de lucrurile simple, atunci cu siguranță lucrurile importante din casă sunt prost întreținute. Sunt lucruri a căror reparație nu costă nimic sau costă sume modice, dar care pot face diferența dintre vândut și nevândut” încheie Dan Suciu, analist imobiliar.

    

     Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta / Bucuresti

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-09-12

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii