Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » dezvoltatorii atenti la profit sau la dorintele clientilor
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Dezvoltatorii, atenți la profit sau la dorințele clienților?

Anii grei de criză au reușit să curețe piața, au rămas doar cei mai buni, cei dedicați și interesați să-și îmbunătățească serviciile. Dezvoltatorii au înțeles că, pentru a face profit, trebuie să asculte cu atenție nevoile clienților și să le ofere soluții. Segmentul centrelor comerciale nu face excepție, iar mallurile de astăzi se întrec cu adevărat în creativitate și inovație.

Dezvoltatorii, atenți la profit sau la dorințele clienților?Bucureștiul nu are artere pietonale sau bulevarde faimoase dedicate shoppingului, precum alte mari capitale ale lumii. Deși aici sunt milioane de locuitori, deși Centrul Istoric a demonstrat că bucureștenii sunt dornici de spații în care accesul mașinilor să fie interzis, Capitala nu are zone pietonale dezvoltate, iar comerțul stradal este foarte mic. Ca o consecință, a înflorit segmentul centrelor comerciale, ce adună diverse opțiuni sub aceeași cupolă.

„Capitala duce lipsă de zone pietonale, bulevarde importante, spații în care bucureștenii să se poată plimba, locuri care să atragă turiști în masă. Bucureștiul are doar Centrlu Vechi, unde sunt în majoritate terase, restaurante și pub-uri – localurile de genul acesta aduc mai mulți bani decât magazinele deschise doar pe timpul zilei. Drept urmare, centrele comerciale au avut un succes uriaș în România”, explică Georgios Argentopoulos, CEO Băneasa Developments.

Românii au întâmpinat cu brațele deschise conceptul de mall, astfel că investitorii imobiliari aplică la noi formula ce s-a dovedit de succes. Malluri uriașe, mai multe locuri de parcare, etaje întregi dedicate restaurantelor și entertainmentului – rețeta de construcție a unui centru comercial modern pare să fie aceeași, cu mici variații. Dar cât va mai funcționa același tipar?

„Până la urmă, noi nu inventăm roata. Cu toate acestea, uneori lucrurile poate funcționează altfel aici. Anumite rețete care funcționează într-o piață precum cea americană (să zicem) pot da greș într-o piață cum e cea românească. Cred că dezvoltatorii ar trebui să se aplece mai mult asupra identificării a ceea ce vor consumatorii finali, ar trebui să se gândească la ce așteptări au vizitatorii”, apreciază arhitect Adrian Cristescu, președinte West Group Architecture.

Mallul zilelor noastre nu mai este dedicat doar cumpărăturilor

Cifrele arata ca perioada de criza a trecut, cozile de la case demonstrează că românii sunt dispuși din nou să cheltuiască, iar concurența a devenit mai puternică. În piața actuală au reușit să supraviețuiască doar cei mai buni, au rămas numai centrele comerciale care s-au diferențiat. În prezent, fac afaceri doar cei care au demonstrat că pot merge dincolo de rețeta clasică de mall, cei care au demonstrat creativitate și curaj de a pune în practică idei inovatoare. Centrele comerciale care au rămas complet neschimbate nu au reușit să mai țină pasul, ceea ce demonstrează că vizitatorii nu rămân la mallul de lângă casă, ci merg acolo unde sunt mulțumiți de servicii.

„Diversitatea și reputația brandurilor nu mai sunt suficiente pentru a menține un mall în topul preferințelor bucureștenilor. Pe lâmgă acestea, vizitatorii vor să găsească variante de entertainment, cafenele și restaurante, zone de joacă pentru copii, numeroase alte opțiuni de petrecere a timpului liber. Mallul zilelor noastre nu mai este dedicat doar cumpărăturilor, ci a devenit un spațiu de relaxare și socializare”, arată David Hay, CEO AFI Europe România.

Noutatea rămâne cheia succesului în branșă, însă aceasta trebuie aplicată numai după analize atente, în conformitate cu cerințele clienților, ce diferă de la un oraș la altul – preferințele new-yorkezilor pot fi mult diferite față de cele ale bucureștenilor, subliniază specialiștii. Mai mult, dincolo de serviciile puse la dispoziția vizitatorilor, echipele din spatele mallurilor de succes duc marketingul la alt nivel, pentru a crea experiențe unice.

„Programele de marketing experiențial permit consumatorilor să devină participanți activi în efortul de marketing. Astfel de campanii bine gândite și executate devin memorabile și relevante, ducând la schimbări pozitive în comportamentul consumatorilor (precum achiziția unui produs) sau în atitudine (precum schimbarea preferințelor pentru un brand anume)”, încheie CEO-ul Băneasa Developments.

 

     

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

 

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2013-11-04

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii