Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » cel mai luxos bloc din bucuresti scos la licitatie de catre lichidatorul judiciar pentru o datorie de 5 mil euro
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Cel mai luxos bloc din București, scos la licitație de către lichidatorul judiciar, pentru o datorie de 5 mil. euro

Complexul imobiliar de lux Verdi Park din București, în faliment, va fi scos la licitație de către lichidatorul judiciar la un preț de pornire de 4 milioane de euro, sumă care va acoperi parțial datoria de aproape 5 milioane euro pe care Alpha Bank o are de recuperat de la dezvoltatorul imobilului.

Verdi Park este situat în sectorul 2, între Parcul Verdi și Lacul Floreasca. Clădirea are 5 niveluri și cuprinde 11 apartamente.

Toate cele 11 apartamente au suprafețe mai mari de 92 de metri pătrați și costau în 2010 între 285.000 de euro și 1,6 milioane de euro.

Administratorul judiciar vrea să vândă în bloc imobilul și terenul de 800 de metri pătrați. Licitația va fi organizată pe 10 septembrie.

Firma Meridian Land, controlată de Emil Oprea, care a dezvoltat complexul imobiliar de lux Verdi Park din București, a intrat în faliment la sfârșitul anului trecut, pe fondul incapacității de a plăti dobânzile la creditele contractate.

Procedura de faliment a fost declanșată la cererea firmei Euro Insol, care este și administratul judiciar al Hidroelectrica. La începutul anului 2010, instanța a admis cererea Meridian Land de intrare în insolvență și a desemnat ca administrator judiciar firma Dinu, Urse și Asoc. La solicitarea creditorului majoritar, Alpha Bank, administratorul judiciar a fost înlocuit un an mai târziu cu firma Euro Insol.

La data intrării în insolvență, asociatul unic al Meridian Land, Emil Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că măsura are ca singură cauză întârzierile firmei de construcții la finalizarea complexului. Potrivit lui Oprea, construcția trebuia finalizată în 14 luni, dar lucrărule s-au întins pe trei ani, perioadă în care firma a fost nevoită să plătească dobânzi la credite.

Complexul de apartamente a fost evaluat în 2009 de CBRE la 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Meridian. Până acum nu a fost vândut niciun apartament din imobil.

Principalul creditor al complexului este Alpha Bank, care are de recuperat 4,96 milioane de euro, iar firma de construcții Marcora Construcții are o creanță de 350.000 de euro.

Alpha Bank are de recuperat bani din mai multe proiecte rezidențiale care au intrat în insolvență în ultimul an, printre cele mai importante Asmita Gardens (70 de milioane de euro), Blue Tower (14 milioane euro) și Ibiza Sol (19 milioane euro).

 

Articol postat de Mircea Vinteanu

Sursa Ziarul Financiar

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-08-24

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii