Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » bnr vrea o lege noua pentru creditele in lei
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

BNR vrea o lege nouă pentru creditele în lei

O lege nouă care vizează împrumuturile în moneda națională este în lucru. Piața bancară românească are nevoie de un cadru instituțional pentru împrumuturile în lei. În prezent BNR discută cu reprezentanții băncile comerciale pentru a stabili un astfel de cadru legislativ. Declarația îi aparține viceguvernatorul Băncii Naționale a României Bogdan Olteanu.

În ce privește utilizarea monedei naționale în finanțarea economiei, cel puțin un element fundamental este rezolvat, asigurarea finanțării, a unei finanțări stabile pe termen lung. Vorbim aici de necesitatea unui cadru instituțional și sunt discuții pe care noi (BNR - n.r.), ca reglementator, ca autoritate publică, le purtăm cu băncile comerciale referitoare la nevoie de cadru legislativ, de cadru normativ care să sprijine misiunea în ceea ce privește atragerea de resurse financiare în lei”, a declarat Bogdan Olteanu.

Nu numai cadrul legislativ reprezintă o problemă în România, ci și mentalitatea românilor, la noi cele mai multe credite fiind acordate în euro. Chiar dacă sunt plătiți în moneda nationala, românii preferă să se împrumute în euro, atrași de dobânzile mai mici.

Sunt procese pe termen lung pe care trebuie să le derulăm împreună, BNR și băncile comerciale,  în perioada care urmează pentru a convinge piața de realismul și utilitatea finanțărilor în lei”, a mai spus Olteanu.

Până la luarea unei decizii și implementarea ei, trebuie luat în considerare calendarul trecerii la moneda euro. Viceguvernatorul BNR speră ca după alegerile parlamentare mediul politic să acorde atenția cuvenită situației din Zona euro, cât și situației din România.

„Odată un asemenea calendar gândit, negociat, acceptat de elite și de public, toate aceste scheme de finanțare rămâne a fi gândite în funcție de acest calendar”, consideră Bogdan Olteanu.

Pe de altă parte, el a arătat că alt aspect de luat în calcul este perspectiva reglementării, aceasta fiind una de întărire a constrângerilor în ceea ce privește reglementarea creditului acordat în monede străine, exotice sau în euro.

 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

Sursa: Imopedia

Vezi toate ştirile

Data publicarii: 2012-12-04

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii