Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » vrei sa vinzi o casa cateva greseli pe care trebuie sa le eviti
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Vanzatori:


Vrei să vinzi o casă? Câteva greșeli pe care trebuie să le eviți

Vânzarea unei case sau a unui apartament este destul de grea, mai ales în piața de azi și a lipsei de interes a cumpărătorilor. Dar iată câteva greșeli pe care nu trebuie să le faci dacă vrei să ai șanse să îți vinzi casa la prețul dorit.

Greseala nr. 1. Pregatirea casei

Cumparatorii vor sa vada o casa fara defecte si cat mai putin personalizata, asa ca vanzatorii trebuie sa aiba grija de fiecare reparatie si fiecare defect, pentru ca totul sa fie perfect. Agentii imobiliari spun ca proprietarii trebuie sa isi prezinte casa intr-o stare perfecta, fara mizerie, fara dezordine, fara defecte.

"Unui cumparator ii ia 60 de secunde pentru a-si forma o opinie despre casa si tot, iar in functie de asta va depinde continuarea negocierilor", spun agentii imobiliari.

Greseala nr. 2. Suprapretul

Agentii imobiliari spun ca proprietarii trebuie sa isi pune pretul locuintei in corespondenta cu piata locala, conditiile si locatia.

"Imbunatatirile si renovarile nu insemna neaparat o crestere a pretului, asa ca vanzatorii trebuie sa fie realisti si sa inteleaga adevarata valoare a proprietatii lor si ca aceasta se bazeaza pe piata locala".

Greseala nr. 3. Ascunderea defectelor

Agentii imobiliari sunt de acord ca atunci cand proprietarul minte in privinta defectelor unei case poate pierde vanzarea cu totul. De aceea si cumparatorii trebuie sa isi angajeze un inspector de casa, pentru a gasi toate neregulile posibile – care urmeaza sa fie ori reparate de proprietar, ori scazute din pretul locuintei.

Greseala nr. 4: Limitari de vizite

Niciodata sa nu spui nu unui potential cumparator care vrea sa vada casa. Chiar daca este inconvenient, sa fii mereu acasa seara si in weekend, trebuie sa fii mereu disponibil. Este foarte bine sa parasesti casa atunci cand un cumparator vine in vizita, deoarece altfel ii vei scurta timpul de decizie, iar acesta nu se va simti comod sa vada casa integral cu tine acolo.

Greseala nr. 5: Strictetea de pret

Vanzatorii tind sa fie foarte stricti la pretul pe care il pun si presupun ca cel mai mare pret posibil este cel corect. Acest lucru ii impiedica de la negocieri si multi proprietari nu accepta oferte de cumparare, doar pentru ca sunt mai mici. Vanzartorii trebuie sa fie totusi realisti in privinta pietei si a valorii reale a casei/apartamentului. Doar pentru ca e al tau nu insemna ca este nepretuit.

Greseala nr. 6: Nu accept conditii

Vanzatorii tind sa se enerveze in momentul in care inspectorul descopera un defect, iar cumparatorul ii cere anumite renovari inainte de tranzacria finala. Agentii imobiliari ii sfatuiesc pe proprietari sa faca imbunatatirile necesare si sa nu traiasca cu impresia ca apartamenul lor este perfect.

In concluzie, cea mai buna metoda de a-ti vinde proprietatea este sa angajezi un agent imobiliar, sa ai grija de casa ta si stai tare in fata haosului.

 

 

  

   Citeste mai departe si afla ce servicii AloElite am externalizat pentru tine.........>>>

    

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Data publicarii: 2012-05-24

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii