Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » noi nu putem colabora doar cu tine deoarece suntem grabiti sa vindem sau cum sa vinzi dezavantajos
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Vanzatori:


Noi nu putem colabora doar cu tine, deoarece suntem grabiti sa vindem


   Chiar daca nu pare nimic in neregula cu fraza obisnuita de mai sus in care un vanzator refuza a lucra doar cu un agent imobiliar, in realitate lucrurile nu stau chiar asa.
A refuza un contract de reprezentare exclusiva, pare o idee buna pentru multi vanzatori, care motiveaza aceasta prin faptul ca nu vor sa piarda clienti care pot veni din alte surse.


Totusi, trebuie sa intelegem ceva: intr-o piata a cumparatorului, unde sunt putini clienti cu bani care doresc sa achizitioneze, cel aflat pe o pozitie de forta este cel cu banii, adica chiar cumparatorul. In mod natural, catre acesta se vor orienta agentii imobiliari, pe acesta il vor reprezenta si proteja, deoarece au un contract cu el: stiu ca va cumpara ceva mai devreme sau mai tarziu, o oferta sau alta, iar ei vor incasa comisionul. Nu un anumit vanzator este important, ci oricare catre care se poate orienta clientul lor.


Insa nu ati vrea sa il aveti ca aliat pe acel agent?


  Iata doar 3 avantaje ale unui contract de reprezentare exclusiva :


- Agentul va aloca un buget de promovare a proprietatii dvs comparativ in cazul intermedierii neexclusive cand nu exista buget alocat - oferta dumneavoastra va fi vazuta pe canalele de publicitate de mult mai multi clienti,
- Agentul,in urma unei precalificari, va face vizionarea proprietatii dumneavoastra doar cu  clienti potriviti - veti avea in casa doar cumparatori calificati si motivati sa achizitioneze o proprietate si care chiar va pot oferii un pret, fata de multi alti care sunt doar vizitatori sau hoti de timp, timp pretios atat pentru dumneavoastra cat si pentru agentul imobiliar. Si nu uitati si de "siguranta dvs".De unde stiti ca cel care va intra in casa este posibilul  cumparator pe care-l asteptati si nu oricine altcineva? Cum reusiti sa identificati riscul pe care vi-l asumati  daca nu exista discutii preliminare purtate anterior vizitei propriuzise?
- Chiar daca rolul agentului este sa arate mai multe oferte cumparatorului, in munca de birou de dupa vizionare, va face lobby pentru oferta dumneavoastra, acolo avand asigurat comisionul.


Atunci, de ce sa refuzi un contract de reprezentare exclusiva, macar pe o perioada limitata?

Luati in calcul ca atat dumneavoastra cat si agentul imobiliar,aveti interese comune - sa vindeti repede si la pret bun.

Tensiunea momentului, sau cum sa te negociezi singur

Acesta este un alt fel in care, chiar fara sa mai spui nimic, poti obtine rezultatul care te intereseaza.
Se bazeaza pe faptul ca noi, oamenii, suntem obisnuiti sa mentinem un anumit ritm al discutiei: orice denaturare a ritmului ne face sa credem ca am facut ceva gresit.

Astfel, intr-o negociere in care celalalt a oferit un pret neconvenabil si asteapta un raspuns, puteti prelungi cat mai mult un moment de tacere; bineinteles ca acest moment depinde de o multime de alti factori. Puteti adauga aici faptul ca il veti privi in ochi in aceasta perioada, sau ca veti calcula ceva pe calculatorul dumneavoastra, insa, cel mai important, fara o vorba – doar tacere.

De multe ori se intampla ca cel care a propus acel pret neconvenabil va reveni asupra lui si il va indulci, intr-un fel renegociindu-se singur.

Iar asta doar datorita faptului ca ati rupt ritmul discutiei prin aceasta zona de tacere.

Sigur ca aceste metode si tehnici nu vor fi folosite de oricine si cu orice persoana.Ele sunt rodul unei vaste experiente si cursuri de pregatire profesionala. In practica, veti descoperi cumparatori profesionisti, agenti imobiliari specialisti in negociere, sau vanzatori pe pozitie de forta.

Totusi, in general vobind, suntem sclavii obiceiurilor noastre, iar mai devreme sau mai tarziu cineva le va folosi pe acestea in avantajul lui. Asdar,nu trebuie decat sa lasam profesionistii sa-si faca treaba pentru care sunt pregatiti.

 

  

   Citeste mai departe si afla ce servicii AloElite am externalizat pentru tine.........>>>

    

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Data publicarii: 2011-07-30

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii