Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » cum sa vinzi o casa de peste 100 000 de euro
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Vanzatori:


Cum să vinzi o casă de peste 100.000 de euro

Cu cât o proprietate este mai scumpă, cu atât publicul țintă căruia i se adresează este mai restrâns, iar o tranzacție mai dificil de încheiat.

În actualul context economic, prețul s-a transformat în principalul criteriu de achiziție pentru majoritatea potențialilor cumpărători de locuințe. În condițiile în care programul Prima Casă a devenit un etalon al tranzacțiilor cu proprietăți rezidențiale, mulți cataloghează orice casă cu un preț mai mare de 60.000-70.000 de euro ca fiind prea scumpă.

Cu toate acestea, există, în mod evident, anumite proprietăți care, datorită caracteristicilor lor (localizare, suprafață, anul construcției, valoare arhitecturală etc.) se adresează, în mod clar, unei alte categorii de clienți decât celor prin Prima Casă. În astfel de cazuri, este firesc ca prețul cerut și cel de tranzacționare să fie mai mari decât bugetul maxim pe care l-ar avea la dispoziție masa cumpărătorilor de locuințe.

Specialistii Elite oferă în cele de mai jos câteva sfaturi vânzătorilor din această categorie:

 1. Cunoaște-ți clienții!
Mai întâi de toate, trebuie să știi ce public țintă ai – cui vrei să-i vinzi, de fapt, proprietatea? Marcu spune că, în general, clienții care au bugete de peste 150.000 de euro, spre exemplu, sunt foarte pretențioși: știu foarte bine ce caută și ce ar trebui să primească de banii lor. Astfel de clienți vor de cele mai multe ori să facă un upgrade de locuință, deci au deja unde să stea, fapt pentru care nu sunt presați de nevoia de a cumpăra. Prin urmare, ei sunt dispuși și să aloce mult mai mult timp pentru a găsi exact ceea ce li se potrivește.

 

 2. Stabilește „prețul corect”!
Ca și în cazul tranzacțiilor prin Prima Casă, poziționarea proprietății pe piață în funcție de preț este un pas esențial. Să nu-ți imaginezi că, doar pentru că te adresezi unui public care nu este presat financiar, poți să ceri oricât pe casa pe care o ai la vânzare, că vei și obține. Este extrem de important să nu-ți supraevaluezi locuința, pentru că astfel poți sta luni sau chiar ani de zile cu ea pe piață, timp în care valoarea și imaginea ei în în piață se va eroda. Trebuie să știi că, pe acest segment, toate detaliile contează când vine vorba de preț. Astfel, între două apartamente comparabile ca localizare și suprafață pot exista diferențe de zeci de mii de euro doar pentru că unul are, spre exemplu, anumite finisaje sau o vedere la parc, iar celălalt nu. George Marcu crede că, date fiind toate aceste aspecte, o proprietate scumpă este mai greu de vândut pe cont propriu, fără a apela la ajutorul unui agent imobiliar, față de una ce corespunde cerințelor programului Prima Casă.

 

 3. Pregătește casa de vizionare!
În orice tranzacție, dar mai ales când este vorba de una ce implică mai mulți bani, trebuie să-ți pregătești temeinic proprietatea pentru vizionare (asta nu înseamnă doar să faci curățenie, ci și să creezi o atmosferă plăcută pentru client). Asta pentru că, dacă vrei obții un preț mai mare pentru casa ta, trebuie să-i arăți potențialului cumpărător pe ce dă banii. În plus, George Marcu recomandă ca vânzătorul să nu fie prezent la prima vizionare. Argumentele emoționale pe care un proprietar le poate aduce uneori în discuție nu-și au locul în această etapă a relației cu un potențial client.

 

 4. Fii pregătit de negociere!
În momentul de față, oricine se așteaptă și vrea să negocieze. Ca proprietar, tu trebuie să fii pregătit cu argumentele potrivite – să știi exact ce anume dă valoare proprietății tale. Dacă ai setat din start un „preț corect” în raport cu piața, teoretic, nu ai avea de ce să-l reduci cu mult. Un aspect ce cântărește greu într-o negociere este raritatea proprietății tale – când un cumpărător interesat nu are alternative similare, el este mult mai dispus să ofere prețul cerut.

 

Morala: Pentru ca vanzarea de imobile nu este o indeletnicire la indemana oricui, "lasa specialistii imobiliari sa te ajute in acest proces atat de dificil si important din viata ta"

Citeste Cum pregatim apartamentul inainte de a-l scoate pe piata?

  

  Citeste mai departe si afla ce servicii AloElite am externalizat pentru tine.........>>>

    

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

Data publicarii: 2012-08-04

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii