Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » cinci greseli fatale pe care le fac proprietarii care vor sasi vanda locuinta
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Vanzatori:


Cinci greșeli fatale pe care le fac proprietarii care vor să-și vândă locuința

Să vinzi repede o locuință, în ziua de astăzi, pare ceva aproape imposibil, consideră mulți proprietari. Prețul locuințelor nu dă niciun semn de creștere, ba din contră, nimeni nu se mai grăbește să cumpere. Clienții analizează atent piața și scot banii din buzunar doar când găsesc cea mai bună ofertă. Și asta spre disperarea proprietarilor și, mai ales, a celor care se grăbesc să vândă. Specialistul nostru CRS & Realtor Mircea Vinteanu,  vă spune ce greșeli să evitați pentru a nu pierde cumpărătorii.

1. Nu trebuie să scazi prețul în repetate rânduri

Dornici sa vanda repede, unii proprietari intră ușor în panică dacă clienții se lasă așteptați, iar primul lucru pe care îl fac, cei mai mulți dintre ei, este să scadă prețul. Nimic mai greșit, spune specialistul nostru în domeniu, care avertizează că scăderile mici și dese de preț nu fac altceva decât să arate disperarea proprietarului. Cu cât proprietatea stă mai mult pe piață și suferă modificări de preț dese, cu atât cumpărătorii devin mai dezinteresați. Pentru clienți, este un semnal clar că ceva nu este în regulă cu acea proprietate și nici nu își doresc să o vadă.

În loc să tot scădeți prețul, mai bine vedeți cât costă proprietăți similare cu cea pe care doriți să o vindeți și anunțați din start un preț cu 10% mai mic. Cele mai ispititoare oferte sunt cele nou apărute, care au și un preț bun.

2. Nu aștepta prea mult, sperând să obții prețul cerut

Dacă unii proprietari se grăbesc să scadă prețul imediat ce văd că nu au fost sunați de potențiali cumpărători, alții se încăpățânează și nu vor să negocieze deloc atunci când au un client. Intr-o piata a cumparatorilor, este aproape imposibil să nu ajungi la o negociere, chiar dacă uneori aceasta se ridică la câteva sute de euro. Dacă vă decideți să obțineți exact prețul cerut, este foarte posibil să așteptați mai mult timp până la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

3. Nu refuza obligatoriu primul client

Dacă primul cumpărător se arată imediat, mulți proprietari tind să îl refuze, crezând că locuința lor are potențial și că poate un alt client va oferi mai mult. Acest scenariu a fost valabil în perioada de boom imobiliar. Astăzi, un client nu trebuie scăpat din mână, spun specialiștii imobiliari. Asta nu înseamnă însă că proprietarul trebuie să accepte orice ofertă.

4. Nu prezenta potențialilor cumpărători o casă neîngrijită

Sunt multe situații când proprietarii scot la vanzare locuinte neingrijite, ce pot părea neprietenoase în ochii posibilului cumpărător. Nimeni nu se grăbește să scoată bani din buzunar pentru o casă cu pereți plini de igrasie, cu uși distruse sau unde praful este de două degete. Țineți minte: prima impresie contează! Specialistul nostru imobiliar vă sfătuieste să vă ocupați de micile reparații sau amenajări care nu necesită nici timp, nici prea mulți bani investiți.

5. Alege cu atenție agentul imobiliar

Agentul imobiliar care se ocupă de proprietatea dumneavoastră joacă un rol important în tranzacție. O locuință impecabilă, scoasă la vânzare la un preț bun, nu înseamnă automat că veți vinde repede. O proprietate trebuie promovată atent de un specialist care cunoaște foarte bine cum merg lucrurile în piața imobiliară. Un agent imobiliar bun este necesar, mai ales într-o perioadă de criză când ofertele sunt la tot pasul.

 

Mircea Vinteanu - Realtor & CRS - Elite Imobiliare Constanta

 

Data publicarii: 2012-11-07

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii