Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » ai o casa de vanzare afla 4 lucruri care dau valoare proprietatii tale
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Vanzatori:


Ai o casă de vânzare? Află 4 lucruri care dau valoare proprietății tale

Ca în orice alt domeniu, a vinde ceva înseamnă mult mai mult decât a cere o sumă de bani și a aștepta pe cineva dispus s-o plătească.

Dacă ai o locuință la vânzare, cu siguranță îți dorești să obții cel mai bun preț pe ea. Nu vei reuși însă să atingi un asemenea obiectiv dacă singurul lucru pe care-l faci pentru asta este să ceri o anumită sumă de bani, iar apoi să aștepți să primești o ofertă pe măsură. Într-o piață ca cea actuală, în care potențialii cumpărători știu ce vor și caută luni întregi până să încheie o tranzacție, trebuie să faci ceva pentru a te diferenția de restul ofertelor de pe piață.

Mircea Vinteanu, broker/owner al agenției Elite Vision And Consulting, Realtor si Specialist Rezidential Certificat CRS, îți prezintă în cele de mai jos patru lucruri care dau valoare locuinței tale:

1. Stabilește un preț corect!

Poziționarea prețului este extrem de importantă, spune Mircea Vinteanu. Setarea unor așteptări prea ridicate nu va crește șansele tale de a obține mai mulți bani, ci este posibil chiar să-ți „scoată” proprietatea din piață, adică din sfera de atenție a potențialilor cumpărători. Valoarea de listare a unei locuințe trebuie stabilită în concordanță cu alte locuinte similare. De asemenea, prețul cerut nu ar trebui să includă o marjă de negociere mai mare de 5%, maximum 10% decât suma pe care vrei de fapt să o obții (presupunând că aceasta este o sumă realistă).

2. Alege unul până la maximum trei brokeri profesioniști cu care să lucrezi:
În fața unui client, un agent imobiliar obiectiv are mai multă credibilitate decât un proprietar atașat emoțional de locuința sa. În plus, un agent profesionist va ști cum să prezinte atât plusurile, cât și minusurile unei proprietăți, astfel încât să crească șansele acesteia de vânzare. Un criteriu de departajare între brokeri: un adevărat profesionist nu va veni niciodată cu un client fără a fi văzut în prealabil proprietatea, iar proprietarul nu ar trebui să permită așa ceva. Cum ar putea cineva să aibă un aport real într-o vânzare dacă nu cunoaște ceea ce încearcă să vândă?

3. Promovează-ți corect proprietatea!
O promovare corectă te poate scuti de o „avalanșă” de clienți nepotriviți, și prin aceasta, de o risipă de timp, efort și chiar bani (cu cât stai mai mult pe piață cu o proprietate, cu atât prețul pe care îl poți obține scade). Dacă dai acces brokerului tău la a face niște fotografii de calitate, dacă îi prezinți schițele apartamentului și îi oferi toate informațiile de care are nevoie, acesta va ști să-ți aducă doar acei câțiva clienți care sunt cu adevărat interesați de locuința ta, spune Mircea Vinteanu.

4. Prima impresie e crucială!
Dincolo de preț, de agentul imobiliar pe care ți l-ai ales și de modul în care a fost promovată, felul în care arată locuința ta în momentul în care are loc o primă vizionare poate face diferența între succesul și eșecul unei tranzacții. „Dacă prima impresie e proastă, clientul nu mai ajunge la a doua vizionare”, spune Vinteanu.

Mai întâi de toate, locuința ta ar trebui să fie igienizată: proaspăt zugrăvită și/sau vopsită în culori deschise, luminoase, de preferat alb, întrucât culorile intense sau combinațiile cromatice personalizate pot crea un impact vizual negativ. Reprezentantul Elite Vision And Consulting nu recomandă o renovare propriu-zisă înainte de vânzare, pentru că aceasta este o investiție care arareori se recuperează la vânzare, mai ales în actualele condiții de piață. Apoi, este foarte importantă aranjarea, din punct de vedere estetic, dar nu numai, a casei: mobila trebuie așezată astfel încât să creeze impresia de spațiu, pentru a reda suprafața reală a proprietății; întreaga locuință să fie bine luminată, preferabil cu lumină naturală; obiectele personale nu trebuie lăsate la vedere, pentru a reda astfel o atmosferă neutră, în care un  potențial client se poate regăsi; toate camerele să fie bine aerisite.

Toate aceste lucruri te pot ajuta să închei o tranzacție mai rapid și să obții azi un preț mai bun decât mâine pentru proprietatea ta.

 

Alege-ti agentul potrivit si Succes!

Vezi  Cum lucram cu si pentru clientii nostrii

 

 

Citeste mai departe si afla ce servicii AloElite am externalizat pentru tine.........>>>

    

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

 

Data publicarii: 2012-03-12

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii