Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » acte necesare pentru vanzarea imobilului
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Vanzatori:


Acte necesare pentru vanzarea imobilului

Sa nu credeti ca daca ati gasit un cumparator pentru locuinta dumneavoastra si ati stabilit impreuna detaliile tranzactiei procesul vanzarii s-a incheiat. Este aproape ca si incheiat, dar partea mai dificila poate incepe chiar de acum, caci pana la semnarea efectiva a contractului de vanzare-cumparare, si implicit a platii pe care viitorul proprietar o va face catre dumneavoastra, va trebui sa reusiti sa treceti cu bine prin hatisul legislativ.

Va fi usor daca va veti face temele din timp. Mai mult, incercati sa impartiti pe etape strangerea documentatiei necesare si astfel lucrurile vi se vor parea mai usor de indeplinit.

In plus, daca sunteti prevazator, veti evita surpriza neplacuta de a pierde un potential cumparator doar pentru ca el se grabeste sa se mute cat mai repede in noua locuinta . Exista si o categorie importanta de cumparatori, aceia care sunt cu adevarat grabiti. Ganditi-va bine daca sunteti pregatit sa le faceti fata.

Incepeti cu un dosar, de preferinta format A4, apoi notati-va urmatoarele puncte pe care acesta va trebui sa le contina. Dupa ce le-ai obtinut, bifati-le:

1. Actul de dobandire al imobilului  – atesta dreptul de proprietate asupra bunului imobiliar si poate fi: act de vanzare-cumparare, contract de construire, certificat de mostenitor, contract de donatie, contract de schimb, sentinta civila definitiva

2. Certificatul fiscal - atesta ca proprietarul figureaza pe rolul administratiei financiare cu imobilul ce urmeaza a fi vandut, imobil pentru care impozitele sunt achitate la zi, nefiind urmarit pentru eventuale debite sau amenzi catre stat

3. Adeverinta - Tip Asociatia de Proprietari -    atesta plata la zi a datoriilor, este obligatorie vizarea acesteia de catre primarie

4. Dovada Intabularii Imobilului – atesta inscrierea in Cartea Funciara, intabularea avand acelasi rol pentru imobil la fel ca si buletinul pentru o persoana. Pentru inscrierea imobilului in Cartea Funciara este obligatoriu sa aveti cadastrul realizat.

Specialistii nostrii va pot ajuta prin consiliere de specialitate si va pot chiar prelua o parte dintre sarcinile dumneavoastra.

 

 

Articol postat de Mircea Vinteanu

Data publicarii: 2011-07-24

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii