Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » trei motive pentru care e bine sati cauti o casa vara
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Cumparatori:


Trei motive pentru care e bine să-ți cauți o casă vara

Când toată lumea e în concediu, tu poți să cauți pe îndelete și să alegi în voie ceea ce îți dorești.

Probabil că te numeri și tu printre cei care, odată cu venirea sezonului estival, începi să fii cuprins de acalmie. E perioada concediilor și, chiar dacă până acum ți-ai căutat febril o casă, începi să te gândești mai mult la vacanță, cu gândul că îți vei relua „periplul” în toamnă. Aceasta nu este însă neapărat și cea mai înțeleaptă decizie. Mircea Vinteanu, Certified Rezidential Specialist CRS, directorul agenției imobiliare Elite Services din Constanta, este de părere că perioada de vară este una extrem de propice pentru căutarea unei locuinte potrivite – și chiar pentru încheierea unei tranzacții, dacă și atunci când găsești ceea ce cauți. Iată de ce:

1. Poți obține un preț mai mic. Confruntați cu mai puține vizite pentru proprietatea lor, vânzătorii se pot arăta mai flexibili și mai deschiși la negociere. Asta e valabil mai ales în cazul acelora care stau cu o proprietate pe piață de mai multe luni – poate chiar de la începutul anului – și care sunt presați, mai mult sau mai puțin, să vândă. Un cumpărător hotărât și care știe ce vrea poate găsi o proprietate bună la un preț atractiv în perioada de vară, spune Mirc.ea Vinteanu

2. În piață sunt mai puțini cumpărători. Asta înseamnă că, automat, „concurența” pentru aceeași ofertă de locuințe va fi mai mică, iar tu vei putea să cauți relaxat ceea ce îți dorești și să alegi ceea ce ți se potrivește. Directorul Elite Services spune că, la fel ca și pe plan macroeconomic, cel mai bun moment pentru a căuta/achiziționa un produs este când cererea pentru el este mai mică.

3. În toamnă reîncepe „agitația”. La finele lunii august se întorc din vacanță nu doar potențialii cumpărători, ci și proprietari care și-au amânat pe timp de vară decizia de a-și scoate locuința pe piață. Asta înseamnă că oferta va fi alimentată cu un flux nou de proprietăți aflate la prima listare, deci mai scumpe decât restul ofertei. Pe de altă parte, în condițiile unei concurențe crescute, va fi și mai greu de negociat cu proprietarii.

Diferență de peste 10.000 de euro
Mircea Vinteanu dă exemplul a două tranzacții relativ similare încheiate anul trecut, una în luna august, cealaltă la finele lui septembrie. Ambele au avut ca obiect două apartamente similare ca suprafață, dotări și amplasare. Cel dintâi apartament s-a vândut în ultima lună de vară la un preț de 63.500 de euro, după ce proprietarul stătuse mai multe luni cu proprietatea pe piață, însă cel de-al doilea a fost tranzacționat în toamnă cu 75.000 de euro, în condițiile în care de-abia fusese scos pe piață.
Articol postat de Mircea Vinteanu

Data publicarii: 2012-06-15

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii