Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » info cumpara
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Cumparatori:


Informatii utile pentru Cumpărători

Este momentul sa cumpar?
 

Se pare ca este momentul potrivit pentru a cumpara o casa, o garsoniera sau un apartament, asta in cazul in care nu sunteti nevoiti sa vindeti la randul dumneavoastra. Preturile sunt mici, astfel incat disponibilitatea este ridicata. Cu toate acestea nu sunt putini cei care au indoielile lor cu privire la a cumpara un imobil.

Iata cateva sfaturi utile din partea specilistilor Elite pentru cei care vor sa investeasca intr-o proprietate imobiliara.

 1. Setati-va asteptari realiste in ceea ce priveste valoarea imobilului dorit.

Chiar daca preturile sunt mai scazute nu inseamna ca trebuie sa va asteptati la un chilipir. Aflati care este pretul corect pentru suprafata pe care o doriti tinand cont de anul constructiei si de zona. In functie de starea imobilului, de dotari si utilitati, puteti negocia cu usurinta pretul astfel incat in cele din urma sa ajungeti la o suma care sa reprezinte valoarea adevarata a locuintei.

2. Nu incercati sa tintiti punctul minim al pietei imobiliare.  

Ultimile statistici  arata ca proprietarii au scazut preturile cu pana la 17 % in primul trimestru al anului 2013. Cu toate acestea este destul de riscant sa asteptati ca piata imobiliara sa atinga “punctul minim”. Din pacate nu se poate ghici cat de jos pot ajunge preturile, sau daca ele vor creste in viitorul apropiat.

3.Calculati-va mijloacele materiale.

Aveti deja suma disponibila, sau doriti sa faceti un imprumut? Daca nu aveti suma necesara achizitionarii unui imobil, trebuie sa stiti ca aveti o sumedenie de credite imobiliare din care sa alegeti. In primul rand este programul Prima Casa, care se adreseaza persoanelor care nu detin o locuinta si care nu au avut imobil mai mare de 50 mp. Dupa acest program guvernamental, au aparut alte variante precum Creditul Casa Mea, de la BCR,  dar si alte tipuri de credite imobiliare.

Dupa cum vedeti posibilitatile de a cumpara o locuinta nu sunt deloc putine. Insa este foarte important sa fiti pregatit pentru a fi proprietar. Asta insemna sa va asumati plata ratelor lunare (in caz ca apelati la un credit imobiliar), a utilitatilor si poate a renovarii sau a imbunatatirii imobilului. 

 

Cum poate un cumparator sa ingreuneze munca unui agent imobiliar?

 

Agentii imobiliari stiu ca a vinde o locuinta nu este un lucru deloc usor. Cei cu adevarat profesionalisti doresc sa va ajute pe tot parcursul procesului de vanzare si incearca sa obtina pentru dumneavoastra cea mai buna afacere. Cu toate acestea, uneori, cumparatorii pot transforma (voluntar sau involuntar) procesul de vanzare intr-un calvar.

 Echipa Elite ne invata care sunt cele 5 lucruri pe care le fac cumparatorii pentru a crea situatii complicate pentru agenti, pentru vanzatori si la fel de des chiar si pentru ei insisi.

1. Cumparatorul solicita detalii suplimentare, invita cunoscuti pentru a vedea locuinta, isi petrece ore intregi cercetand imobilul si nu face o oferta.

Este normal ca un potential cumparator sa viziteze o locuinta, sa puna intrebari si apoi sa revina pentru mai multe detalii. Cu toate acestea este frustrant si total neproductiv cand presupusul cumparator vine la o prima vizita cu un designer, cu un inginer sau cu rudele pentru a lua o decizie.  Este adevarat ca piata imobiliara reprezinta o mare investitie pentru oricine si ca opiniile unor persoane avizate conteaza foarte mult. Chiar si asa, cumparatorii ar trebui sa ofere agentului si proprietarului posibilitatea de a a-si prezenta locuinta si apoi de a angaja profesionisti pentru o parere avizata. Sunt mai multe oportunitati pentru a explora o proprietate inainte de a semna un contract. A analiza imobilul centimetru cu centimetru,  la prima vizita,  reprezinta o pierdere de timp chiar si pentru cumparartor.

2. Cumparatorii fac oferte nejustificat de mici

Spre exemplu, un apartament se afla pe piata la pretul de 80.000 Euro si cu toate acestea un potential cumparator ofera 60.000 Euro.  Acest lucru nu se intampla pentru ca imobilul este supraevaluat de proprietar, ci pentru ca viitorul cumparator isi doreste un chilipir. Ofertele nejustificat de mici (tactica low-ball), reprezinta o pierdere de timp pentru toti cei implicati. Proprietarul nu va renunta la 20.000 Euro pentru niciun motiv serios, chiar daca asta inseamna ca locuinta va mai sta ceva timp pe piata. Este in regula sa oferiti un pret mai mic decat cel cerut atat timp cat sunteti realist si interpretati corect starea imobilului.

3. Cumparatorul planuieste sa negocieze un pret redus dar nu-l informeaza si pe agent.

In momentul in care se realizeaza o inspectie amanuntita a casei ,apartamentului , sau a garsonierei  se pot descoperi diverse lipsuri sau probleme.  Intr-o astfel de situatie este normal ca un cumparator sa ceara un pret mai mic. Cu toate acestea sunt dese situatiile in care initial, un cumparator ofera un pret pe care vanzatorul si agentul il accepta, ca apoi sa ceara o reducere in timpul inspectiei numai de la vanzator.  Acest lucru se intampla cand cumparatorul profita de vanzator si cand de fapt imobilul nu are probleme atat de mari care sa ceara o reducere considerabila a pretului initial. Aceasta atitudine adauga procesului de vanzare si asa foarte dificil, si mai mult stres.

4. Cumparatorul are cerinte foarte mari de la agent fara a avea intentii serioase.

Sunt persoane care abia au inceput sa se gandeasca la a fi proprietari, lucru care este in regula, pentru ca fiecare trebuie sa inceapa de undeva. Din pacate, in unele cazuri oamenii sunt la o distanta de un an sau chiar doi ani pana sa devina cumparatori seriosi. Cu toate acestea ei se intalnesc cu agentii imobiliari, au foarte multe cerinte fara a avea intentii serioase, totul pe timpul si munca agentului imobiliar.

 

5. Cumparatorii isi schimba constant opinia.

Este ok sa-ti schimbi parerea despre o casa pe parcurs ce aflii mai multe detalii despre ea. Dar odata ce te-ai hotarat sa o cumperi este clar ca ai o idee destul de clara a ceea ce vrei. Foarte mult timp este irosit cand un cumparator nu stie ce vrea cu exactitate. Spre exemplu cauta un apartament in centru, il gaseste, apoi se razgandeste si se orienteaza catre o locuinta aflata la periferie.

Click aici si afla cum poti cumpara cu comision 0%

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite Exclusiv  Imobiliare  Constanta 

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii