Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » iata ce trebuie sa stii daca nu vrei sa te pacalesti cand cumperi o casa
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Cumparatori:


Iată ce trebuie să știi dacă nu vrei să te păcălești când cumperi o casă

E criză dar cu toate acestea ai reușit să faci rost de bani pentru a-ți achiziționa o locuință? Vrei ceva ieftin și bun, într-o zonă civilizată și aproape de un mijloc de transport? Oricare ți-ar fi dorința trebuie să știi că sunt niște criterii ce nu pot fi omise dacă vrei să nu iei țeapă.

 După ce ți-ai ales zona, ai dat telefoane, ai verificat anunțurile din ziare și de pe net și ai mers la vizionări, Cristina Mușat, broker imobiliar la Magic House Imobiliare, îți spune care sunt aspectele pe care să le iei în calcul înainte de cumpărare:

 • Anul de construcție al imobilului - România fiind situată într-o zonă activă seismic, trebuie să te orientezi către un bloc construit după 1977.
 • Etajul - Tot din considerentul unui eventual cutremur sau al funcționării liftului, sunt de preferat locuințele situate între etajul 1 și 5. Apartamentele de la ultimul etaj sunt mai ieftine, dar proprietarii pot avea de suferit din cauza terasei.
 • Panorama - Este reconfortant să ai o vedere frumoasă, ideal spre o zonă verde. Vederea stradală oferă o perspectivă deosebită, dar are și dezavantaje: praful și zgomotul
 • Luminozitatea - Când soarele îți bate dimineața în geam altfel începi ziua, de aceea luminozitatea este un criteriu de bază
 • Vegetația - peste tot unde te uiți vezi numai asfalt de aceea ar fi de preferat să ai câțiva copaci. Dar și în acest caz trebuie să decizi unde faci compromisul: vrei verdeață și, implicit, umbră sau vrei lumină și mai puțini copaci?
 • Izolația - Dacă nu este facută bine vei face sigur igrasie sau condens. Iar în cazul în care apartamentul este situat pe colț, văruiala proaspată poate ascunde un viciu de izolație.
 • Calitatea finisajelor - Unele așa-zise îmbunătățiri ascund defecte importante, cum ar fi gresia pusă peste linoleum sau faianța prost montată.
 • Situația achitării cotelor de întreținere - trebuie să verifici dacă blocul are datornici deoarece riști să ți se oprească furnizarea utilităților, cel mai adesea apa caldă sau rece.
 • Contorizarea blocului - contează ca blocul să fie contorizat ca să poți să-ți montezi apometre și repartitoare.
 • Situația referitoare la centralele termice - Ca să știi ce bani ai de băgat după cumpărare află dacă cei mai mulți locatari au centrale. În acest caz va trebui să-ți montezi si tu una iar asta costă.
 • Poziționarea față de spațiul de depozitare a gunoiului - Dacă nu vrei să simți mirosuri greu de suportat, nu alege un apartament al cărui geam de la bucătărie dă spre ghenă.
 • Geamul de la baie - Pentru o bună ventilare a băii este ideal să ai fereastră, nu aerisire.
 • Vecinii - Traiul la bloc presupune conviețuirea cu mai multe familii și de aceea este important să ai vecini civilizați, politicoși, cu statut social similar cu al tău. De asemenea, e bine să fie responsabili și să nu uite mereu robinetul deschis. Numărul de inundații care "s-au abătut" asupra viitoarei tale case reprezintă un indiciu în acest sens.
 • "Cazierul" blocului - Interesează-te prin vecini sau de la Secția de Poliție dacă au fost spargeri în bloc și câte, dacă sunt locatari gălăgioși, puși pe scandal sau care dau muzica tare toată noaptea.

 

 

Articol postat de Mircea Vinteanu

Sursa Libertatea

Data publicarii: 2012-02-27

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii