Creare cont Login
elite-imobiliare.ro » capcanele cumparatorului ghid
Vezi ofertele mele salvate


Categorii

Știri și noutăți

PromoReclama

Opinii Clienţi:

Promo

Informatii Cumparatori:


Capcanele cumparatorului - GHID

 

        Cu ajutorul acestui Ghid, poti identifica si evita cele mai frecvente si costisitoare capcane.

       Daca tratezi sistematic procesul de cumparare, poti evita aceste capcane, avand posibilitatea nu numai de a reduce costurile dar si de a obtine cea mai buna proprietate pentru tine si familia ta.

 

CATEVA DINTRE CAPCANELE CUMPARATORULUI

 

  Sa cumperi o proprietate legat la ochi

       Daca nu faci un studiu de piata inainte de a face o oferta vanzatorului, nu poti sti daca pretul pe care tu il oferi pentru proprietatea pe care  vrei sa o cumperi, este prea mare, sau,  este o afacere buna pentru tine.

        A oferii un pret pentru o proprietate fara a putea face o comparatie cu alte proprietati, este ca si cand ai cumpra legat la ochi.

        Fara aceste comparatii, fara a cunoaste valoarea proprietatii pe piata, risti, ori sa platesti un pret prea mare pentru ea, ori sa pierzi o proprietate cu un pret excelent.

 

 Poti risca sa cumperi o proprietate care nu ti se potriveste.

     Pentu a cumpara proprietatea potrivita,  raspunde-ti la intrebarea,     “La  ce ma astept de la o proprietate?”

        Foarte multi cumparatori au fost prinsi de entuziasmul procesului de cumparare si s-au ales cu o proprietate  fie prea mica, fie prea mare,  fie prea departe de locul lor de munca sau care  necesita mult mai multe reparatii decat erau dispusi sa faca.

        Nu te grabi sa iei decizia de a cumpara proprietatea, pana nu  esti sigur ca  este ceea ce cauti.

        Pentru a-ti fi mai usor, poti sa-ti notezi detali despre fiecare proprietate pe care o vizionezi pentru a face comparatie intre ele.

   Probleme cu actul de proprietate.

        Pentru a deveni proprietar cu acte in regula, este necesar sa te informezi inainte de a incepe negocierile, despre situatia juridica a proprietatii pe care o doresti.

        Pentru  acest lucru, solicita de la Biroul de Carte Funciara un extras de informare pentru proprietate.  In acest extras de informare poti  vedea daca exista sarcini pe proprietate cum ar fi sechestru, servitutii, alti proprietari necunoscuti, contracte de inchiriere, etc.

 

  Planurile nu sunt actualizate.

       La inceputul procesului de ofertare, nu uita sa soliciti planurile de constructie si cadastru la zi pentru a putea delimita cu precizie limitele actuale ale proprietatii. Pe baza acestor documente poti constata ca exista schimbari structurale care nu au fost inregistrate si nu sunt autorizate. ( ex. corpuri noi de constructii, o scara noua, o terasa, gardul vecinului care nu respecta limita proprietatii, etc.).

        Fiti foarte atenti la aceste detali.

  Vicii ascunse.

        Nu te baza pe vanzator, el nu iti va spune niciodata toate defectele de care va trebuii sa te ocupi dupa ce devi proprietar.

        Atat tu cat si vanzatorul, urmariti sa va mariti castigul.

        Ia-ti masuri pentru  a face o verificare completa si amanuntita a proprietatii pana la momentul cumpararii  efective. Ar fi bine sa soliciti serviciile unui specialist in constructii, care sa verifice atat interiorul cat si exteriorul proprietatii si intocmiti actele de vanzare cumparare dupa ce primiti referintele acestuia.

        Solicita ca referintele specialistului sa cuprinda si  detali despre reparatiile care trebuiesc efectuate si costurile acestore.

 

 Sa nu obtii preaprobare de finantare.

 

      Cand cauti urmatoarea ta proprietate, ai un sentiment de libertate si siguranta daca ai obtinut preaprobarea de finantare.

        Stii ca ai banii atunci cand te-ai hotarat asupra proprietatii pe care vrei sa o cumperi.

 

Lipsuri in precontract.

 

       Pentru a nu intarzia finalizarea   contractului de vanzare cumparare, este bine sa stabilesti inca de la inceput in cadrul precontractului, toate detaliile. Stabileste o suma pe cate vanzatorul  ti-o datoreaza in cazul in care  nu respecta termenele de finalizare ale reparatiilor asumate prin precontract, suma care va fi scazuta din pretul final.

        Puncteaza clar in precontract toate reparatiile pe care vanzatorul  se angajeaza sa le faca si verifica-le una cate una pe masura ce sunt finalizate.

 

 Costuri ascunse.

       Luati in calcul toate comisioanele si costurile care ar putea interveni pe parcursul tranzactiei. Nu neglijati comisionul de asigurare sau penalitati, de achitare anticipata a   creditului, etc.

        Fa in asa fel incat sa sti de toate aceste cheltuieli  neprevazute mai devreme, solicitand institutiilor financiare sa va informeze de toate comisioanele percepute.

 

 Sa te grabesti la incheierea contractului.

 

       Nu te grabii sa inchei contractul la notar inainte de a vedea toate documentele proprietatii si de a le studia cu atentie.

        Fi convins ca documentele reflecta intelegerea dintre tine si vanzator si ca nimic nu a fost adaugat sau eliminat.

        Totul este asa cum ati stabilit ? Nu lipseste nimic ?

        Daca lasi toate aceste lucruri pentru ultimul moment, poti constata ca sunt unele piedici pe care nu le poti depasi fara sa modifici termenii tranzactiei, sau chiar sa compromiti cumpararea.

 

       APELEAZA LA UN AGENT IMOBILIAR ELITE SI BENEFICIEZI DE UN SISTEM DE CLASIFICARE A CUMPARATORILOR, SI FOARTE IMPORTANT,  ITI PUNE LA DISPOZITIE UN PROGRAM/SOFT CARE PERMITE SELECTAREA PROPRIETATILOR, ASTFEL INCAT SA ELIMINI CAUTAREA INUTILA .

       IN ACEST MOD POTI VEDEA TOATE PROPRIETATILE DISPONIBILE DE PE PIATA, CARE SE POTRIVESC CERINTELOR TALE SI POTI AVEA MAI MULT TIMP PENTRU TINE.

 

    

 

IMPREUNA SUCCESUL ESTE GARANTAT.

    

  Citeste mai departe si afla ce servicii AloElite am externalizat pentru tine.........>>>

    

    

      Postat de  Mircea Vinteanu - Realtor & CRS -

     Elite  Imobiliare  Constanta - Elite Vision And Consulting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data publicarii: 2014-05-07

Opinii clienti:

Momentan nu exista opinii postate.


©2011 www.elite-imobiliare.ro. All rights reserved.            Webdesign: Webdesign, creare site-uri web si magazine virtuale Găzduire: Gazduire web si inregistrare domenii Promovare: Catalog firme si companii